Avgiftsfria korttidsparkeringar

Uppdaterad:den 14 december 2020 14:52Arkiverad

Vi måste fortsätta att undvika trängsel. Därför finns nu fler centrumnära och avgiftsfria korttidsparkeringar för att minska uppehållstiden i staden.

Genre-bild: parkerade bilar.
Genre-bild: parkerade bilar.

Corona-pandemin med dess riktlinjer, restriktioner och förbud fortsätter. Samtidigt finns vardagens behov kvar av att uträtta ärenden och göra inköp.

De större avgiftsfria parkeringsområdena utanför stadskärnan är tämligen välkända, men det finns centrala avgiftsfria parkeringsplatser också. På Tivoligatan är vissa lastzoner avgiftsfria korttidsparkeringsplatser efter kl. 12 och kommunen har på önskemål från Kristianstad City nyligen återskapat ytterligare fem centrumnära och avgiftsfria korttidsparkeringar.

- De nya platserna är utanför konsthallen på Stora Torg och vid Sparbanken Skåne på Östra Vallgatan. Det är 5 minuter avgiftsfritt som gäller och skyltarna visar exakt vilka platser det är, säger Henrik Wester.

Två exempel som visar hur den avgiftsfria korttidsparkeringen är skyltad. Observera att korttidsparkeringen i lastzonerna endast gäller efter kl. 12. Innan dess gäller vanliga regler för lastzon.

Det är viktigt att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer och handlarna i city har agerat på olika sätt för att undvika trängsel i butikerna.

- Plexiglas, information och handsprit har funnits sedan länge, men det senaste nu är att kunderna har möjlighet att shoppa i flera butiker stan utan att gå in i själva lokalen, säger Charlotte Swärd, verksamhetsledare på Kristianstad City och fortsätter:

- Man ringer på en klocka vid entrén och får service utanför. Man kan förbeställa och bara betala, eller få varorna visade där. Handlarna kan erbjuda hög service utan trängsel. Med fler korttidsparkeringar blir det ännu enklare för kunderna, säger Charlotte Swärd.

Du kan läsa mer om parkeringsregler på transportsyrelsens webbplats, under relaterad information.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.