Återinvigning av Furubodas simhall

den 1 oktober 2021 15:46Arkiverad

Nu kan det återigen erbjudas sim- och badmöjligheter i Furuboda. På fredagen invigdes den renoverade simhallen. Det innebär att folkhögskolan åter kan erbjuda bassängträning men även erbjuda allmänheten badmöjligheter.

Fyra personer med blommor
Glenn Bontin, Simhallsansvarig och Jenny Anderberg, rektor på Furuboda uppvaktades av Lena Olsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Bo Silverbern, kommunfullmäktiges ordförande vid invigningen av den renoverade simhallen.

Simhallen innehåller två bassänger, en med 29 grader för simträning och en varmvattenpool som erbjuder 33 grader.

– Äntligen, det har varit en lång process. Tre år har det tagit från att vi blev tvungna att göra något åt problemet med att vatten sipprade ut. Men nu är äntligen renoveringen klar och poolen står färdig så att vi kan öppna. Det känns helt fantastiskt, sade en glad Jenny Anderberg verksamhetschef/kurator på föreningen Furuboda/Furuboda Folkhögskola.

Kristianstads kommunfullmäktigeordförande Bo Silverbern lovordade den ideella föreningen och dess 2 000 medlemmar för det arbete de lagt ner. Han betonade vikten av samarbete och förklarade att kommunen gärna vill hjälpa till när de ideella föreningarna bidrar på det sätt som de har möjligheter till.

– När man ser hur mycket detta betyder inser man att det är välinvesterade pengar, sade Bo Silverbern och avslutade med orden ”Vi vet att alla människor är olika men också väldigt lika”

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.