Älskade student

den 18 juni 2021 14:00Arkiverad

Idag, fredagen den 18 juni, är det dags för de ca 1000 studenterna i Kristianstads kommunala gymnasieskolor att skråla ”Sjung om studentens lyckliga dar” och i glädjeyra springa ut från skolan till väntande nära och kära.

Glada studenter.
Den älskade studenten var äntligen här.

Sådant som normalt hör studentfirandet till som karneval, skattjakt, bal, frukost i Tivoliparken och flakåkande kunde inte genomföras på grund av pandemin. Men det syntes en hel del lövade bilar med ballonger och skrålande glada studenter.

- Vi tar igen allt idag, säger en taggad William Wendt, student på Wendesgymnasiet. Det blev bättre än vad jag kunde hoppats på. Fast visst har det blivit lite firande även innan, men i mindre skala, tillägger han.

Både stämningen och vädret var på topp.

- Fast det känns ju lite sorgligt att det är slut. Men jag är väl en av de lyckliga som vet vad jag ska göra härnäst. Jag har redan blivit erbjuden en provanställning på en firma i VVS-branschen, säger William stolt.

För årets avgångselever har det senaste året varit något av en utmaning. Mycket undervisning har skett på distans och ordet självdisciplin har fått en djupare innebörd.

- Dagens studenter har verkligen fått kämpa. Jag är så stolt över deras prestationer, säger skolchef Mattias Olsson.

Varje skola tillät två anhöriga att möta upp vid utspringet.

- Vi hade samma upplägg i fjol för att undvika trängsel. Men även andra nära och kära kunde följa utspringet live, genom ett samarbete där Kristianstadsbladet filmade, förklarar skolchefen.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.