Kurs i Ansvarsfull alkoholservering

Kristianstads kommun erbjuder dig en tvådagars utbildning i ”Ansvarsfull alkoholservering”. Målet med utbildningen är att minska krogrelaterat våld, minska överservering och minimera risken att underåriga köper alkohol på krogen.

Kursen riktar sig i första hand till serveringspersonal, men även krögare, ordningsvakter och entrévärdar har stor nytta av den.

Utbildningen genomförs i samarbete med polisen och av erfarna utbildare i metoden. Dag 2 samarrangeras med Hässleholms kommun.

Dag 1:         Onsdag 27 februari kl. 8.15-16.30 Rådhus Skåne, Kristianstad  

Dag 2:         Onsdag 6 mars kl. 8.30-16.30 Rådhus Skåne, Kristianstad

Kostnad: 1000 kr (kursmaterial och fika ingår)

Om kursen

Som deltagare i kursen Ansvarsfull Alkoholservering får du kunskap om olika problem som kan uppstå vid alkoholintag och drogmissbruk på krogen. Du får också råd om hur du kan hantera detta genom ett professionellt förhållningssätt. En trevlig restaurangmiljö är samtidigt en mer attraktiv och trivsammare arbetsplats. Färre berusade och störande gäster skapar också en bättre miljö för de skötsamma gästerna. Det har visat vara mycket lönsamt för många.

I kursen ingår bland annat konflikthantering, narkotika på krogen, alkohollagen och alkohol på gott och ont. Efter genomförd kurs med godkänt prov får du ett diplom som kan användas som ett kompetensbevis vid anställning.

Kursens huvudinnehåll

Dag 1: Föreläsare från Toftahill Utbildning AB föreläser om alkohollagen och alkoholens inverkan. Polis och kommunens alkoholhandläggare deltar som panel.       

Dag 2: Polisen berättar om narkotika på krogen och hur de jobbar kring detta. På eftermiddagen håller föreläsare från Cavena Utveckling AB i konflikthantering för krogpersonal.   

Utförligt schema med hålltider skickas ut efter anmälan.

Anmälan

Anmäl dig eller din personal senast 15 februari.
Max antal deltagare är 25 st, så ”först till kvarn” gäller! Avgiften faktureras i efterskott. Anmälan är bindande.

Anmälan till Anna Kärner på anna.karner@kristianstad.se eller 044-13 29 26
Ange följande uppgifter: Namn och telefonnummer till deltagare och eventuell specialkost.  Ange serveringsställe/tillståndshavare och organisationsnummer för fakturering.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.