Behandlingsassistent, Bokvillan


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Bokvillan är kommunens HvB som tar emot familjer som fått insats beviljad efter en barnavårdsutredning. Bokvillan med 13 medarbetare skapar möjligheter för familjerna att hitta nya familjemönster som gynnar familjen och barnens utveckling. För att möjliggöra detta spännande arbete har personalen tillgång till extern handledare. Det finns en tydlig inarbetad struktur för arbetet och all personal har utbildning eller är under utbildning i behandlingsarbete. Det finns alltid två sovande personal nattetid.

Nu söker vi behandlingsassistent till Bokvillan! Är det du?

Arbetsuppgifter

Som behandlingsassistent arbetar du med att skapa förutsättningar för en fungerande vistelse för alla familjemedlemmar och motiverar till förändring så ett genomförande av uppdraget blir möjligt.

Förändringsamtal med familjen och barnen är återkommande inslag i arbetet. Att vara ett stöd i träningen av de "nya" strukturerna är en vardaglig uppgift. Behandlings- och förändringsarbete ska sedan kommuniceras med familjerna och dokumenteras i befintligt system Journal Digital. Även praktiska sysslor som finns i ett boende ingår som exempelvis matlagning, städning och planering med mera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning från högskola som socionom eller socialpedagog alternativt socialpedagog eller behandlingspedagog från folkhögskola eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av behandlingsarbete med barn och familjer. Har du MI, anknytningsutbildning är det meriterande. Du har kunskap om hur man hanterar och navigerar runt på en dator. Det är en fördel om du har erfarenhet av verksamhetssystemet Journal Digital. Språkkunskaper i arabiska eller annat språk utöver det svenska språket är meriterande. För att lyckas i rollen behöver du vara intresserad av beteendeförändringar och personlig utveckling. Arbetet kräver B-körkort.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start 2019-09-02. Placering är i Kristianstad på Bokvillan. I arbetet ingår sovande jour och vi är alltid bemannade med två personal. Vi har schematjänstgöring dag, kväll, natt och helg. Om du erbjuds anställning ska du visa specifikt utdrag ur polisens belastningsregister enligt Socialtjänstlagen 6 kap § 1.

Sista ansökningsdag är 2019-04-22.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta enhetschef Åsa Olsson tfn  044-13 22 50.

När du gör din ansökan kommer du att få en fråga om vad  personlig utveckling innebär för dig.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2019/252
Kontakt Åsa Olsson, 044-13 22 50
Facklig företrädare Lavdim Rushiti, Vision, 0768-82 74 51
Kommunal, 010-442 79 57
Yvonne Axensköld, SSR , 044-13 69 26
Sista ansökningsdag 2019-04-22