Socialrådgivare, familjeservice och familjehuset


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Vill du vara en del av det förebyggande familjestödsarbetet i Kristianstad kommun?

Vill du arbeta i en arbetsgrupp som kan erbjuda dig utvecklande, stimulerande och intressanta arbetsuppgifter? Då ska du söka denna tjänst på Familjeservice på barn och unga i Kristianstads kommun. Vi är fem socialrådgivare och en teamledare som har lång erfarenhet inom socialt arbete. Vi söker dig med god samarbetsförmåga, som är flexibel, stresstålig och har ett gott bemötande.      

Familjeservice arbetar med förebyggande arbete mot föräldrar och familjer. Vi erbjuder individuella föräldrasamtal, familjesamtal och andra serviceinsatser såsom olika typer av gruppverksamhet riktat mot föräldrar. Eftersom vi inte arbetar på insats har vi ingen journalföring. I rollen som socialrådgivare samarbetar du ibland med andra aktörer såsom exempelvis skola, allt utifrån ett klientperspektiv.

Vi socialrådgivare på familjeservice har en stor arbetsglädje och ett starkt engagemang för vårt dagliga arbete.  

Låter detta som något för dig?

Arbetsuppgifter

Arbete med föräldraskap och fokus på familj genom rådgivande, motiverande och familjestödjande samtal. I arbetet ingår att leda olika typer av grupper främst riktade till föräldrar. Vi arbetar med Vår väg, Cope och BIFF. Du kommer att samverka med andra aktörer såsom skola, förskola, SFI och övrig socialtjänst. Arbete på kvällstid kommer att förekomma.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig för tjänsten. Har du utbildning i Cope är detta meriterande. Erfarenhet av socialt arbete inom socialtjänstens område är också meriterande liksom erfarenhet av behandling och samtal med föräldrar och deras barn.

Givetvis hanterar du Office-paketet men du behöver också kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då kommunikationen är en viktig del av arbetet. Du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun. För att lyckas i rollen behöver du ha en empatisk förmåga samt vara lyhörd, kreativ och flexibel.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder ett vikariat på heltid med start 2019-08-19 med varaktighet på ett år.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Mathias Ivarsson, vikarierande enhetschef på telefon 0728- 85 82 42.

Sista ansökningsdag är 2019-04-30

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2019/249
Kontakt Mathias Ivarsson, vik enhetschef, 0728-85 82 42
Facklig företrädare Lavdim Rushiti, Vision, 0768-82 74 51
Dan Nilsson, SSR, 044-13 25 88
Sista ansökningsdag 2019-04-30