Yrkeslärare till industritekniska programmet


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du arbeta i en dynamisk och kreativ miljö och utbilda framtidens industritekniker? På Österänggymnasiet får du arbeta med motiverade ungdomar och med engagerade och erfarna kollegor.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår undervisning utifrån gymnasiets läroplan som stimulerar elever till lärande och eget ansvar. Din yrkeskunskap omsätter du till praktiska, pedagogiska, arbetsliknande utbildningsmoment där teori och praktik samverkar. Vid planering och individanpassning av undervisningen använder du dig av ungdomars vardag och kultur, alternativa läroverktyg, aktuell forskning samt en vetenskaplig grund. Du reflekterar enskilt och tillsammans med kollegor över ert arbete, i syfte att ständigt utvecklas såväl pedagogiskt som yrkesmässigt. Vidare bedömer, analyserar och dokumenterar du den enskilde elevens behov och resultat, där bedömning från praktik vägs in.

I rollen som ledare skapar du en trygg och utvecklande lärmiljö samt verkar för att eleverna lär sig vikten av en säker arbetsmiljö för ett hållbart yrkesliv. Du ansvarar även för utrustningen som används i utbildningen och lär eleverna att vårda den.

Du skapar förtroendefulla relationer till elever och övriga samarbetspartners som genomsyras av positiva förväntningar. I syfte att säkerställa tillgången till arbetsplatsförlagda praktikplatser ingår det att skapa och vårda nätverk med arbetsgivare. Du marknadsför även skolan och utbildningen på mässor för att attrahera framtidens elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som i första hand har lärarlegitimation med inriktning mot gymnasiets yrkesämnen, med inriktning mot industriteknik. I andra hand söker vi dig som har lärarexamen med inriktning mot gymnasiets yrkesämnen, med inriktning mot industriteknik. I tredje hand innehar högskolebehörighet så att du kan söka yrkeslärarutbildning med start 2019. Du har även en yrkesutbildning inom industriteknik.

Vi ser gärna att du har pedagogisk erfarenhet från att ha arbetat som lärare eller yrkeslärare eller har erfarenhet från att ha arbetet som utbildare i övrig verksamhet, ex Lernia eller YH-utbildning. Det är meriterande om du har ledarerfarenhet från verksamhet med målgruppen ungdomar, exempelvis från förenings- och idrottsverksamhet.  

Vidare ska du ha dokumenterad branscherfarenhet av industriteknik med inriktning mot skärande bearbetning, hantering av CNC-maskiner, svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment. Arbetet kräver även specialiserade yrkeskunskaper om produkt och maskinteknik, hantering av verktyg och industriella utrustningar, hantering och skärande bearbetning (CNC) av ett visst material men även yrkeskunskaper om svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment eller yrkeskunskaper om konstruktion och ritningslära. Du ska även ha kunskap om och dokumenterad erfarenhet av arbete med Autocad.

Du ska ha förmåga att planera individanpassad och varierad undervisning utifrån översiktlig pedagogisk plan. Du har ett intresse av händelser i omvärlden och ungdomars vardag och förmåga att väva in i undervisningen och fånga elever både i teori och praktik samt skapa motivation och intresse för eget lärande. Du ska ha förmåga att integrera digital teknik i undervisningen samt som redskap för information, dokumentation och kommunikation. Arbetet kräver att du har god samarbets- och kommunikativ förmåga.

Du är en professionell ansvarstagande och tydlig ledare som kan fatta beslut, strukturera och organisera. Ditt ledarskap präglas av förmåga att sätta gränser och du är en god representant för vår värdegrund. Du skapar förståelse för vikten av säker arbetsmiljö för ett långt och hållbart arbetsliv. Vi vill att du har grundläggande kunskaper kring företagande. B-körkort är meriterande.

 

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidareanställningar på heltid med tillträde 2019-08-14. Din placering är Österänggymnasiet. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs att ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Urban Widmark på telefon 0733-13 65 04.

Sista ansökningsdag är 2019-04-23.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/248
Kontakt Urban Widmark, rektor, 0733-13 65 04
Facklig företrädare Ekram Elsais, TCO, 044-13 65 02
Ola Svensson, SACO, 044-13 65 87
Sista ansökningsdag 2019-04-23