Kompisfika Kristianstad

Sex av idrottsklubbarna i Kristianstads kommun gör en gemensam insats för integration. Inför en match kommer etablerade svenskar och nyanlända få möjligheten att fika tillsammans och sen se på match tillsammans. Syftet är att bidra till ett öppnare och mer inkluderande Kristianstad.

Kompisfika för ett öppnare och mer inkluderande Kristianstad
Kompisfika för ett öppnare och mer inkluderande Kristianstad

De sex klubbarna, Kristianstads kommun, Kompis Sverige och Den orangea staden arrangerar tillsammans Kompisfika Kristianstad. Dessutom bjuder föreningen Kristianstads glada bagare på fikan. Kompisfika Kristianstad kommer under 2018/2019 att arrangeras en gång per förening och flyttas runt mellan klubbarna. Pressen är välkommen till träffarna.

– Jag är tacksam för att klubbarna och våra bagare vill vara med. Jag tror på att vi måste arbeta ännu mer tillsammans och erbjuda mötesplatser som är lättillgängliga. Att gå och se en match med en ny bekantskap kan förhoppningsvis leda till fler träffar, säger Maria Asklund, planeringsstrateg Kristianstads kommun.

Den 21e oktober kommer en kompisfika i samarbete med IFK Kristianstad att äga rum på Kristianstad Arena, där personer med olika bakgrund fikar och går på handboll tillsammans. IFK Kristianstad bjuder på 50 biljetter till nya och etablerade svenskar som vill fika tillsammans före den spännande matchen mellan IFK och AIK.

Vid det första tillfället kommer 25 nyanlända att matchas med 25 etablerade svenskar. Deltagarna behöver inte vara idrottstokiga för att ha kul på en kompisfika utan upplevelsen och mötet mellan deltagarna är det viktigaste.

– Vi är väldigt glada för att kommunen kom med den här idén. Vi vill såklart vara med och visa upp Sveriges häftigaste handbollsklubb. Om vi kan vara med och bidra till att en ny kompisrelation bildas som i sin tur kanske kan leda till ett jobb så är det fantastiskt, säger Adam Tell, kommersiell chef IFK Kristianstad.

Datum för Kompisfika Kristianstad är följande;

IFK Kristianstad 23 oktober

Kristianstad Handbollsklubb 9 november

Kristianstad Ishockeyklubb januari

Kristianstad DFF februari

Kristianstad FC april

Kristianstad Predators maj

För mer information om Kompisfika Kristianstad kontakta

Maria Asklund, planeringsstrateg, 044-13 68 28 Maria.asklund@kristianstad.se

Linnea Håkansson Projektledare, Kompis Sverige+46 (0)73-2493703 linnea.hakansson@kompissverige.se

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.