Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.
Kvällens alla pristagare.
Kvällens alla pristagare.

Guldjubel 2017

Guldskimrande vinnare har utsetts. Den 19 april prisades den handlingskraft och företagsamhet som finns i kommunen. Sju utmärkelser delades ut under kvällen.

Årets UF        

Årets UF tilldelades Sigrids UF av Sparbanken Skåne. Sigrid Jonasdotter har skrivit en bok om hälsa. Sigrid är sen tidigare utsedd till Årets UF Skåne och ska representera Skåne i riksfinalen i Stockholm i maj. Motiveringen löd: Med ett engagemang och en drivkraft utöver det vanliga har årets UF-företag lyckats förmedla ett nytt budskap inom träning, kost och hälsa. Företaget har även satt Kristianstad på Sveriges UF-karta åter igen.

Årets Innovationspris till Marmor & Granit och CRC Nordic 

De två företagen belönades med Årets Innovationspris i Kristianstad. Genom sitt samarbete har en gammal hantverkstradition förenats med ny teknik och skapat helt nya möjligheter för att möta en internationell konkurrens.Motiveringen är: “I gränslandet mellan branscher, kompetenser och ny teknik sker de största innovationerna. En av världens äldsta industrier, stenförädling, förenas med 3D scanning, CAD och 3D-modellering genom ett innovativt samarbete mellan företagen Marmor & Granit och CRC Nordic. Den kunskap inom CAD och digitalisering som CRC Nordic har, i kombination med den erfarenhet och yrkeskunnande inom stenhuggeri och vilja att satsa på nya vägar framåt som Marmor & Granit besitter, har gjort att de båda bolagen utvecklats till ett av de mest konkurrenskraftiga teamen i branschen.”

Årets Butik

I kategorin årets butik var de tre nominerade Rum 28, Cronerts Guld och Ica Maxi Kristianstad. Vinnaren blev Ica Maxi Kristianstad. Handelsstaden delar ut priset. Motiveringen löd: Årets Butik fokuserar på kundens behov i vardagen både i butiken men även hemifrån. Genom medvetna val samarbetar man för att främja de lokala leverantörerna. Som besökare känner man en härlig stämning genom tillgänglighet, kunskap och god service. Butiken har ett fantastiskt samhällsengagemang för både stad och kommun. Den lyckade renoveringen har gjort vinnaren till mer än bara en livsmedelsbutik.

Årets café/konditori

De tre nominerade i den här kategorin var Axelssons Conditori, Duvanders Conditori och Wahlquists Conditori. Juryn utsåg Duvanders Conditori till vinnare. Handelsstaden delar ut priset.Motivering är: Årets Konditori visar stolt upp hantverket på ett innovativt sätt och lyckas hålla genomtänkt balans mellan tradition och nytänkande. Konsten att våga och vilja utvecklas i motvind är det som skiljer agnarna från vetet. Med en känsla för sortiment, personal och tillgänglighet. Årets Konditori har något som passar alla närsomhelst, både för barn och idrottsveteraner. Den lyckade nysatsningen har gjort vinnaren till mer än bara ett konditori.

Årets Innovationspris

Högskolan Kristianstad utser årets uppsats och tilldelar de Guldpennan. Michaela Lind och Therese Lundin vann priset för sin uppsats om visselblåsning. De frågade vad risken är med att blåsa i pipan? En fallstudie om hur visselblåsning kan fungera som en del av en kommuns interna kontroll.

Årets Nyföretagare

Lillö Djurklinik utsågs till vinnare och priset delades ut av Nyföretagarcentrum. Motiveringen löd: Med stor entusiasm och professionalism har Jenny byggt upp en toppmodern verksamhet med den senaste tekniken inom Veterinärmedicinen. På Lillö Djurklinik är det djuren som är i centrum. Ödmjukhet, vänlighet och professionellt bemötande är ledord i verksamheten. På Lillö känner man sig trygg

Guldäpplet

Guldäpplet delas ut av Marknadsföreningen NordostSkåne. I år vanns priset av Duvanders Conditori för deras digitala marknadsföring. Motiveringen löd: Med obefintlig budget och en stor dos humor har man lyckats med det många av världens största varumärken misslyckats med. Att skapa ett engagerande och relevant content-marketing-format man inte tröttnar på. I 'Andra våningen' får vi via Instagram en inblick i den tillskruvade vardagen med Jens, Viktor och de andra på Conditori Duvander, dokumenterat genom en opretentiös och ofta charmigt skakig mobilkameralins. ICA - släng er i väggen, det här är content marketing när den är som bäst 2017 - relevant, rolig, äkta och inte minst effektiv.

Årets företagare

Företagarna utser priset och valde i år att ge det till Spolarna. De utför stora och små uppdrag inom avloppsunderhåll. Motiveringen löd:

Ett företag som genom sin målmedvetenhet och expansiva utveckling har bidragit till såväl ett starkt näringsliv som trygg sysselsättning i Kristianstads kommun. Detta familjeföretag genomsyras av kvalitetstänkande och personlig service. De förenar innovativ teknologi, heltäckande lösningar och ställer mycket höga miljökrav både på sig själva och på sina underleverantörer. 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.