Ingenjör NIS/GIS


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Tekniska nämnden ansvarar genom C4 Teknik för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

C4 Teknik söker en drivande NIS/GIS ingenjör med stort engagemang för ny teknik och god förmåga att driva projekt.

På C4-Teknik VA-avdelningen är vi ansvariga för driften av den kommunala vattenproduktionen, avloppsreningen och ledningsnätet i Kristianstads kommun. Befattningen är placerad centralt i Rådhus Kristianstad och du kommer att ingå i en grupp med projektledare, projekteringsingenjörer samt ytterligare en NIS-ingenjör som arbetar med ledningsdatabasen.

Vi behöver nu öka vår kompetens och kapacitet med ytterligare NIS/GIS-kompetens för att nå målet med högre kvalité och säkerhet på vattentjänsterna.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara delaktig i utveckling och ajourhållning av vårt geografiskt bundna data (ledningsnätsdatabas). Vi erbjuder ett ansvarsfullt och intressant arbete med varierande arbetsuppgifter med tyngdpunkt på ledningsnätsdata. I tjänsten ingår därför att självständigt hantera processen från inventering och undersökning av ledningsnätet till att korrekt data är inlagd i vårt system, DpWater. Du kommer även att serva projekteringsingenjörerna med projekteringsmätningar. Vidare ingår kontakter med interna och externa parter som är i behov av kännedom kring vårt ledningsnät. Vi är i uppstarten av att hantera vår drift och underhållsplanering digitalt vilket du kommer bli en viktig del av att utveckla.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom GIS eller kart- och mätområdet alternativt annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av arbete i ledningsdatabas, VA-verksamhet och mätningskunskaper är meriterande liksom erfarenhet från samhällsbyggnad och kommunal infrastruktur. B-körkort är ett krav.

Du tycker om problemlösning, söker nya perspektiv och tar initiativ till idéer för utveckling. Rollen kräver att du är självgående i din arbetsroll och att du har god samarbetsförmåga eftersom arbetet bygger på både interna och externa kontakter. I arbetet förekommer dokumentation och kommunikation som kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, det är en fördel om du även kan kommunicera på engelska. Du har goda datorkunskaper i Officepaketet, GIS-Program och Kart-program samt gärna i DpWater och TopoCad.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på VA-avdelningen i Rådhus Skåne, i direkt närhet till buss- och tågstation. Tillträde efter överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lars Svensson, avdelningschef VA, 044-13 21 41.

Sista ansökningsdag är 2019-03-29.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer C4T-2019/196
Kontakt Lars Svensson, avdelningschef VA, 044-13 21 41
Facklig företrädare Staffan Svensson, Sveriges ingenjörer, 0733-13 54 87
Michael Sjöland, Vision , 0738-53 25 26
Sista ansökningsdag 2019-03-29