Barnskötare, Näsbyvillans förskola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

På Näsbyvillans förskola arbetar vi utifrån lärandesituationer som utmanar och utvecklar barnens lärande med ett tydligt naturvetenskapligt lärandeobjekt. Förskolan består av nio avdelningar. Vi har utarbetat former att mötas och lära kollegialt för att utveckla verksamheten tillsammans, både i aktiviteter där barnen möts över avdelningsgränserna och i regelbundna kollegiala samtal där pedagogerna reflekterar kring begrepp och situationer knutna till vår undervisande verksamhet.

Som medarbetare på Näsbyvillan erbjuds du stora möjligheter till delaktighet och att påverka den egna arbetssituationen. Som stöd i den pedagogiska processen finns, förutom förskolechefen, också specialpedagoger, processledare som leder våra kollegiala samtalsgrupper samt en utvecklingsledare som stöttar arbetslagen i det systematiska kvalitetsarbetet. Vårt förhållningssätt grundar sig i ICDP (vägledande samspel).

På Näsbyvillan ges möjlighet att utveckla sina pedagogiska verktyg, att söka inspiration och infallsvinklar baserat på kombinationen av beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund.

Vi ges också möjligheter att kollegialt få mötas upp och utbyta erfarenheter och kompetenser kring våra olika verksamheter i samarbetet med förskoleutvecklare och de andra förskolorna på område Norra. I ett unikt samarbete med Högskolan Kristianstad får vi ta del av den senaste forskningen i fortbildningen kring vårt prioriterade område naturvetenskap.

Men det allra roligaste med att arbeta här på förskolan är givetvis barnen! Att få ta del i deras utveckling och bidra till deras lärande och att möta alla “våra” familjer i olika konstellationer, från olika kulturer och bakgrunder, som välkomnar en att få vara en del av deras vardag, det är det som gör vår förskola här på Näsby så speciell. Det skapar en Vi-känsla, en gemenskap över gränserna i området, framtidsmod - helt enkelt!

Arbetsuppgifter

I arbetet som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Du arbetar med barn i åldrarna 1-6 år. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar.  Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar och övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen. Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.

Vi ges möjligheter att kollegialt få mötas upp, utbyta erfarenheter och kompetenser kring våra olika verksamheter i samarbete med förskoleutvecklaren och de andra förskolorna på område Norra. Som stöd i den pedagogiska processen finns förskolechefen, specialpedagoger, processledare som leder våra kollegiala samtalsgrupper och en utvecklingsledare som stöttar arbetslagen i det systematiska kvalitetsarbetet och även fungerar som mentor till våra nyaste medarbetare. Vårt förhållningssätt grundar sig i ICDP (vägledande samspel).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande. Du har minst 2500 gymnasiepoäng med godkänt betyg i svenska, engelska och matematik. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete som barnskötare eller liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande med annan arbetslivserfarenhet.

Självklart kan du välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med och kan stimulera barnen i deras utveckling. Att du har empatisk förmåga och god samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning för att fungera i arbetet som barnskötare.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidaretjänster på heltid med tillträde 2019-05-06 eller enligt överenskommelse. Placering är på Näsby i Kristianstad med närhet till buss. Öppningar klockan 5.30 och stängningar ingår i arbetet. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta förskolechef Maria Werngren på 0733-13 60 04.

Sista ansökningsdag: I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2019-04-03.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/195
Kontakt Maria Werngren, förskolechef, 0733-13 60 04
Facklig företrädare Carola Björk, Kommunal, 0733-13 61 47
Sista ansökningsdag 2019-04-03