Friluftsstrateg


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, simhallar och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, föreningsbidrag, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka och Kulturkvarteret. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande ca 100 medarbetare inom verksamheterna.

Kristianstad är den till ytan största kommunen i Skåne och med stor variation i naturförutsättningar erbjuds många olika typer av friluftsliv. Längs kusten finns både inbjudande sandstränder och skärgårdskust, de stora våtmarkerna kring Helgeå har gjorts tillgängliga och lockar många besökare. På åsarna och i norra delen av kommunen finns vildmarkskvaliteter vid sjöar med kanotleder och vandringsleder. Kommunen har ett stort engagemang i friluftsfrågorna genom främst kommunledningskontoret - biosfärområde Kristianstads Vattenrike, kultur- och fritidsförvaltningen samt kommunens tekniska förvaltning C4 teknik.

Arbetsuppgifter

Kristianstads kommun satsar på en tjänst som friluftsstrateg och ett starkare utvecklingsarbete inom friluftslivsområdet. Friluftsstrategen ingår i arbetsgruppen inom fritids-, idrotts- och friluftslivsfrågor och har ett övergripande samordningsansvar för friluftslivsfrågorna i kommunen. I ansvarsområdet ingår att ta fram en friluftsstrategi för Kristianstads kommun i samverkan med andra förvaltningar, aktörer och föreningsliv. Tjänsten innebär även ett löpande arbete och kontakter med andra aktörer, där nära samverkan med den tekniska förvaltningen är central. I arbetsuppgifterna ingår även faktainsamling, statistik och uppföljning av friluftsområdet samt att besvara remisser och förslag vad gäller friluftslivsområdet.

Vi söker dig som vill utveckla friluftslivet i kommunen, genom ett brett samarbete internt och externt. Att strategiskt arbeta med friluftslivet förutsätter kontaktytor inom olika verksamheter samt ett helhetstänk vad gäller lokala, regionala och nationella perspektiv. Du identifierar det som sker i omvärlden och använder detta som en naturlig del i utvecklingsarbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har högskoleutbildning relevant för tjänsten. Rollen kräver erfarenhet av arbete på strategisk nivå och av arbete i en politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom frilufts- och fritidssektorn och av projektarbete och projektledning.

I arbetet förekommer dokumentation och kommunikation som kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, det är en fördel om du även kan kommunicera på engelska. Du har goda datakunskaper, framför allt i Officepaketet. I tjänsten tar du dig runt i Kristianstads kommun i våra bilar, därför krävs B-körkort.

I din roll som fritidsstrateg behöver du vara drivande, strategisk och analytisk. Du arbetar självständigt är strukturerad och har god administrativ förmåga. Vidare förutsätter vi att du har god samarbetsförmåga och social kompetens då arbetet bygger på både interna och externa kontakter.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på kultur- och fritidsförvaltningens kansli i Rådhus Skåne, i direkt närhet till buss- och tågstation. Tillträde efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 2019-04-01.

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Ulrika Cedell, förvaltningschef, 044-13 61 33 eller Lars Jennfors, fritidsstrateg, 044-13 54 09.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer KOF-2019/187
Kontakt Ulrika Cedell, förvaltningschef, 044-13 61 33
Lars Jennfors, fritidsstrateg, 044-13 54 09
Facklig företrädare Anders Rooth, Vision, 0728-85 77 89
Sista ansökningsdag 2019-04-01