Elevassistent, Lingenäs grundsärskola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Lingenässkolan är Kristianstads nyaste skola!

Vill du vara med i starten?

Skolan står klar för inflyttning hösten 2019. En skola är inte bara en plats, utan en verksamhetsidé med tydlig pedagogisk inriktning för att få alla barn att lyckas enligt mottot för Lingenässkolan - här får jag vara den jag är och bli den jag vill bli. Lingenässkolan är en F-6 skola som inrymmer såväl grundsärskola som grundskola och fritidsverksamhet. Kristianstads nya skola är belägen ute på det vackra Lingenäset med naturen som närmsta granne. Lingenässkolans fysiska miljö är tillgänglighetsanpassad och skapar goda förutsättningar för inkludering både när det gäller undervisning och lek.

Inom grundsärskolan är personaltätheten hög och varje klass har ett arbetslag knutet till sig bestående av speciallärare/specialpedagog, fritidspedagog/förskollärare och elevassistenter. Skolan har en bred pedagogisk plattform, förankrad i skolans alla verksamheter i samklang med varandra. Kärnan i vår pedagogiska helhetside här får jag vara den jag är och bli den jag vill bli genomsyrar all verksamhet på skolan. Genom skolans betoning på ett gott bemötande, ett inkluderande perspektiv och att undervisningen vilar på ett formativt förhållningssätt och ett språkutvecklande arbetssätt skapar vi en trygg skola med elever som utvecklas mot sina mål. På Lingenässkolan vistas eleverna i en trygg miljö där de blir bemötta för den person de är och erbjuds möjligheter till utveckling och att lyckas varje dag.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent hjälper, stödjer och stimulerar du elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Arbetet sker på uppdrag av ansvarig lärare utifrån aktuell läroplan och syftar till att skapa förutsättningar som möjliggör att elever får ett lärande, tar till sig nya kunskaper och utvecklas till självständiga individer. I arbetet ingår att skapa en trygg miljö och ramar för eleverna så att de kan fokusera på studierna och möjliggöra att eleverna utvecklar relationerna sinsemellan.

Du stöttar elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster och på fritids, i måltids- och hygiensituationer och vid övriga aktiviteter. Du har ett mycket nära samarbete och tät kommunikation med lärare och övriga elevassistenter för att tillsammans sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap. Förståelse för varandras professionella roller är av största vikt.

Arbetet innebär ständig uppmärksamhet och förståelse för situationer i och utanför klassrummet. Exempelvis uppmärksamhet på elevernas prestationer och utveckling för att kunna förmedla detta vidare till ansvarig. Förståelse för instruktioner från ansvarig lärare och utifrån detta bedöma vilket agerande som blir det bästa stödet för eleverna.

Arbetet fördelas på både skola och fritidshem. Arbetet kan vara fysiskt ansträngande med elever med större fysiska funktionsnedsättningar eller med utåtagerande elever. I arbetet kan det ingå självständigt pedagogiskt arbete med elever.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller barnskötar/elevassistentutbildning via vuxenutbildning om minst 1300 poäng eller gymnasieexamen med påbyggnadsutbildning med specialpedagogiskt innehåll som elevassistent/personlig assistent från folkhögskola eller YH eller  utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har kännedom om läroplanen. Det är meriterande om du jobbat som elevassistent, har erfarenhet från arbete med personer med funktionsnedsättningar, sondmatning, kompensatoriska hjälpmedel, TAKK, AKK. Det finns tillfällen då vi använder bil i tjänsten så därför ser vi gärna att du har B-körkort.

Du är pedagogisk, kan samarbeta, kommunicera och har empatisk förmåga. Jobbet kräver att du är lugn, tålmodig, tar ansvar och är lyhörd för elevens behov.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänster på heltid med start 2019-08-07. Placering är på Lingenäs grundsärskola i Kristianstad. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen

Sista ansökningsdag är 2019-03-31.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Susanne Vildros på 0733-13 62 22.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/186
Kontakt Susanne Vildros, rektor, 0733-13 62 22
Facklig företrädare Margaretha Rivelius, LO, 044-13 63 22, 0703-465825
Sista ansökningsdag 2019-03-31