Behandlingsassistent, sommarvikariat


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Inför sommaren söker vi semestervikarier till våra boende inom barn & ungdom och vuxenvården.

Barn och unga

Som behandlingsassistent på Bokvillan, vårt HVB, arbetar du med familjer, barn och ungdomar i ålder 0-21 år. På Bokvillan ska vi kunna möta behov av akutplatser och arbeta med observationer samt förändringsarbete. De boende remitteras hit via socialsekreterare.

Vuxenvård

Som behandlingsassistent inom vuxenvården arbetar du på något av våra boende alternativt vår träffpunkt med vuxna med beroendeproblematik samt personer med psykiska funktionsnedsättningar och annan social problematik. Det är inte ovanligt att personerna i fråga har någon form av samsjuklighet. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med stöd och motivationsarbete för att bidra till att den enskilde bättre ska klara sin vardag. Det är viktigt att du arbetar utifrån den planering som finns uppgjord kring den enskilde. Eventuellt kan det bli aktuellt med kontaktmannaskap. Du måste vara beredd på att arbetsuppgifterna kan ha stor variation eftersom upplägget varierar utifrån varje enskilds behov.

Kvalifikationer

I första hand söker vi dig som är behandlingspedagog, socialpedagog, socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är en fördel om du är klar med din utbildning men det är inget krav alternativt har du genomförd praktik under pågående utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med målgruppen. Givetvis kan du kommunicera på svenska i tal och skrift eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetet. Arbetet kräver också att du har B-körkort.

Som person vill vi att du är lyssnande, ödmjuk och tydlig. Du ska kunna arbeta både självständigt som tillsammans med andra. För att hitta lösningar måste du vara kreativ och flexibel.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder 12 vikariat med varierad sysselsättningsgrad under perioden juni, juli och augusti.

När sökande erbjudits anställning ska den som ska verka på ett HVB-hem visa specifikt utdrag ur polisens belastningsregister enligt Social-tjänstlagen 6 kap. § 1.

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta någon av våra enhetschefer:
Åsa Olsson, Bokvillan på telefon 044-13 22 50
Ann-Christin Bagan, enhetschef Boendebasen på telefon 044-13 49 50
Mats Viking, ungdomsbasen på 0733-13 49 44
Katarina Erlandsson, Mötesplats Norreport/123:an/Trappan på telefon 044-13 57 50

Sista ansökningsdag I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2019-04-30.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Sommarjobb / Säsongsanställning
Löneform Fast månads- vecko- eller timlön
Sysselsättningsgrad under juni, juli och augusti
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2019/144
Facklig företrädare Lena Hagerman, SSR, 044-13 69 96
Lavdim Rushiti, Vision, 0768-82 74 51
Sista ansökningsdag 2019-04-30