Enhetschef till centrala elevhälsoenheten


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Elevhälsan är i utveckling- vill du bidra?

Arbetet som chef för den centrala elevhälsoenheten innebär alldeles särskilda möjligheter att delta i utvecklingen av Kristianstads kommuns barn- och elevhälsa!

Elevhälsa rör alla barn och elever. I Kristianstad finns elevhälsa på två nivåer, dels lokalt i skolornas elevhälsoteam dels i vår Centrala elevhälsoenhet. Nu söker vi en ny chef till Centrala elevhälsan vars uppgift är att erbjuda stöd till förvaltningens förskolor och skolor för att bidra till en god lärmiljö för alla barn och elever. Du arbetar för att öka tillgängligheten för alla barn och elever och bidrar genom din kompetens och erfarenhet till att detta lyckas i kommunens förskolor och skolor.

Låter detta som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är din roll att leda och utveckla verksamheten med tydlighet och mod. För närvarande pågår flera utvecklingsprojekt inom enheten, alla i samverkan och samarbete med olika förskolor och skolor inom förvaltningen. Du har ett stort kontaktnät och samverkar med många olika professioner, såväl inom förvaltningen som med externa samarbetspartners.

Som chef för elevhälsoenheten ansvarar du för personal-, budget- och arbetsmiljö för cirka 25 medarbetare. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp tillsammans med andra enhetschefer inom förvaltningen som är underställda skolchef, central förvaltning.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god strategisk förmåga och intresse för att systematiskt driva och stimulera ett utvecklingsarbete inom elevhälsans område. Som ledare har du förmåga att engagera, entusiasmera, stimulera och stärka medarbetare. Du har lätt för att se helheter och fattar beslut utifrån flera olika ingångsvinklar. Du har förmåga att se nya och alternativa lösningar och söker ständigt möjligheter till förbättring av enhetens arbetsformer. Du har modet att fatta beslut, men även förmågan att lyssna.

För att passa i rollen behöver du ha relevant högskole-/universitetsexamen inom någon av de professioner som är lagstadgade inom elevhälsan. Du har chefserfarenhet samt erfarenhet av kvalificerat arbete med elevhälsa, då god kunskap om och insikt i de olika styrdokument som styr förskola, skola och elevhälsans arbetsfält är en förutsättning för arbetet. Det är en meriterande om du har genomgått ledarutvecklingsprogram för chefer eller blivande chefer samt har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

Vi ser också att du har en mycket god förmåga att samverka, samarbeta och att driva utveckling tillsammans med andra på olika nivåer i vår organisation. Eftersom Centrala elevhälsoenheten arbetar på uppdrag från förskolechefer och rektor krävs ett stort mått av lyhördhet för verksamhetens behov i balans med aktuell forskning och beprövad erfarenhet inom elevhälsa.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Din placering är på Centrala elevhälsoenheten.

När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta skolchef Agneta Ekner Carlsson på telefon 0733-13 58 63.

Sista ansökningsdag är 2019-02-26

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/125
Kontakt Agneta Ekner Carlsson, skolchef, 0733-135863
Facklig företrädare Ulf Nilsson, SACO, 044-13 41 01
Sista ansökningsdag 2019-02-26