Elevassistent, gymnasiesärskolan


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Ängsskolan har elever med autismspektrumtillstånd och utvecklingsstörning. Vi har elever som har svår synnedsättning, blindhet eller hörselnedsättning. Skolan har elever från årskurs ett till och med nio i grundsärskolan och på Milners gymnasiesärskola avdelning Äng fortsätter sedan eleverna på det individuella programmet.

Det krävs specialpedagogiska insatser med fokus på varje enskild elevs behov och förutsättningar. Särskild kompetens om olika funktionsnedsättningar finns hos skolans personal.

Arbetsuppgifter

Du arbetar som elevassistent på gymnasiesärskolan. Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av specialpedagog, speciallärare, förskollärare, fritidspedagoger där ni tillsammans formar, genomför och utvärderar undervisningen. Som elevassistent stödjer du enskilda elever i sitt lärande såväl under skoldagen som på fritidshemmet då fritidsverksamhet och omsorgens korttidsvistelse också finns på skolan. Verksamheterna har en helhetssyn för eleven och i de flesta fall arbetar samma personal i skolan och fritidshem.

Som elevassistent hjälper, stödjer och stimulera du elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Arbetet sker på uppdrag av ansvarig lärare utifrån aktuell läroplan och syftar till att skapa förutsättningar som möjliggör att elever får ett lärande, tar till sig nya kunskaper och utvecklas till självständiga individer. I arbetet ingår att skapa en trygg miljö och ramar för eleverna så att de kan fokusera på studierna och möjliggöra att eleverna utvecklar relationerna sinsemellan.

Arbetet innebär ständig uppmärksamhet, analys och förståelse för situationer i och utanför klassrummet. Exempelvis uppmärksamhet på elevernas prestationer och utveckling för att kunna förmedla detta vidare till ansvarig lärare samt analys och förståelse för instruktioner från ansvarig lärare och utifrån detta bedöma vilket agerande som blir det bästa stödet för eleverna.

Kontakter och samarbete med vårdnadshavare är en del av arbetet samt aktivt medverkande till arbetsplatsens utveckling och ansvarstagande för egen personlig kompetensutveckling. I särskolan ingår även kontakter med habilitering. Arbetet kan vara fysiskt ansträngande med elever med större fysiska funktionsnedsättningar eller med utåtagerande elever. I arbetet kan det ingå självständigt pedagogiskt arbete med elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller barnskötar/elevassistentutbildning via vuxenutbildning eller annan gymnasieexamen med påbyggnadsutbildning med specialpedagogiskt innehåll som elevassistent/personlig assistent från folkhögskola eller YH. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som elevassistent eller från liknande arbetsuppgifter. Det är också meriterande med erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar och med kompensatoriska hjälpmedel. Alternativa kommunikationsverktyg som TAKK och BLISS är även det meriterande. B-körkort är ett krav.

För jobbet behöver du ha god samarbets- och kommunikationsförmåga. Dessutom kan du ta ansvar och har god empatisk förmåga.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en heltidsanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Din placering är centralt i Kristianstad. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Daniel Persson på telefon 0733-13 63 01.

Sista ansökningsdag är 2019-02-24.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/119
Kontakt Daniel Persson, rektor, 0733-13 63 01
Facklig företrädare Margaretha Rivelius, Kommunal, 0724-67 81 87
Sista ansökningsdag 2019-02-24