Elevassistent, Parkskolan


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Parkskolan ligger i centrala Kristianstad med gångavstånd till både natur och det kulturutbud som staden erbjuder. På Parkskolan går cirka 240 elever och vi är 30 medarbetare. Vår skola är i ständig utveckling och förändring då personalen hela tiden utvecklar vårt arbetssätt för att nå en högre måluppfyllelse. Det kollegiala lärandet är ett naturligt inslag i utvecklingsarbetet på skolan och i det arbete blir dina lärdomar och erfarenheter synliga samt tas tillvara i arbetslaget. Vi ser det som en styrka att kunna reflektera, analysera och utveckla den egna undervisningen utifrån de gemensamma målen på skolan.

För oss är elevdelaktighet och elevens förståelse av vad som ska läras mycket viktig. Vi arbetar för att skapa trygghet och trivsel samt för att nå en vikänsla för hela skolan När de går vidare i sin skolgång ska det vara med fortsatt nyfikenhet och lust att lära i bagaget

Arbetsuppgifter


Som elevassistent i Kristianstads kommun arbetar du med att hjälpa, stödja och stimulera en enskild elev eller en grupp av elever. Du ska ge stöd och stimulans utifrån varje elevs specifika förutsättningar och främja utveckling och självständighet.
I arbetet är det viktigt att du bidrar till att skapa en trygg miljö och att du samarbetar med övrig personal. Vi arbetar i team kring eleverna där kontakt och samarbete med elevens/elevernas föräldrar är en naturlig del i arbetet. Vi tar för givet att du medverkar aktivt till arbetsplatsens utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen.

Kvalifikationer


Du som söker har godkänt betyg från Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande utbildning och/eller godkänt betyg från gymnasieutbildning tillsammans med påbyggnadsutbildning med specialpedagogiskt innehåll som elevassistent/personlig assistent, ex assistentutbildning från Furuboda, vuxenutbildning, folkhögskola eller YH. Vi vill också att du har erfarenhet från arbete som elevassistent, erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och annan arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har kännedom om läroplanen.

För att lyckas i din roll behöver du ha förståelse för vad uppdraget som elevassistent innebär men också ha förmåga att entusiasmera och motivera eleverna. Du har god pedagogisk och empatisk förmåga samt är lyhörd för elevens behov. Som person är du ansvarstagande, lugn och tålmodig. Du behöver också ha förmåga att samarbeta och kommunicera. 

Anställningsvillkor


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Din arbetsplats är på Parkskolan. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ola Åkesson, rektor på telefon 044-13 44 82

Sista ansökningsdag: I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2019-02-22.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/118
Kontakt Ola Åkesson, rektor, 044-13 44 82
Sista ansökningsdag 2019-02-22