Lärare 4-6 i sv/so/eng, Spängerskolan


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Har du höga förväntningar på din arbetsplats, dina elever och dig själv i ditt uppdrag som lärare? Har du önskemål om att använda den omgivande utomhusmiljön med närhet till både sjö och skog i ditt arbete som lärare? Varmt välkommen med din ansökan!

Spängerskolan är en F-9 skola med en härlig anda på arbetsplatsen och vi sätter goda relationer, gott samarbete och lärande i främsta rummet. Du kommer att möta ett kompetent och härligt gäng pedagoger som är starkt engagerade i att göra skoldagen så bra som möjligt för eleverna och som gärna gör det lilla extra för att skapa god kvalitet.

Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med andra lärarkollegor där alla hjälps åt. Det kollegiala lärandet är i fokus. Hos oss känner vi stor stolthet över det arbete vi utför samtidigt som vi drivs av ständigt vidareutveckling, exempelvis är våra målområden detta år digitalisering och ökad fysisk aktivitet.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som lärare hos oss klicka på länken
Kristianstads kommun -välkommen att arbeta som lärare hos oss.
Filmen är bara tillgänglig från vår webbsida www.kristianstad.se/jobb.

Arbetsuppgifter

Som lärare hos oss stimulerar du eleverna till lärande och eget ansvarstagande. Med engagemang och entusiasm skapar du en trygg lärandemiljö som bygger på ömsesidig respekt och samarbete genom ett gott ledarskap såväl i som utanför klassrummet. Undervisningen utformas utifrån läroplanensmål där planering, förberedelse, genomförande och utvärdering är viktiga grundpelare. Du har positiva och höga förväntningar på eleverna och anpassar undervisningen utifrån alla elevers nivå, med fokus på elevernas bästa. Via dialog skapar du goda relationer som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt.

I din roll håller du dig ájour om händelser i omvärld och ungdomars vardag. Alternativa läroverktyg och dokumentation ingår som en naturlig del i ditt arbete. På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbetet och tillsammans med kollegor driver du utvecklingsarbete i arbetsgruppen och skolan. Du har också ett gemensamt ansvar för din egen som gruppens planering och vidareutveckling.

Är du ny som lärare stöttas du av en mentor för bästa vägledning i arbetet och du som är obehörig lärare kan bedriva undervisning men inte ansvara för den. Ansvar för betygsättning har då en legitimerad lärare.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 4-6 i ämnena svenska, so och engelska. Har du dessutom inom ramen för din lärarlegitimation även behörighet att bedriva undervisning i matematik är det meriterande.  I andra hand söker vi dig som har ämneskunskaper i dessa ämnen på högskolenivå. Det är meriterande om du har pedagogisk utbildning på högskolenivå.

Undervisningen ska du kunna anpassa utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. Arbetet organiserar och strukturerar du utifrån angivna mål. För att lyckas i arbetet krävs att du skapar förtroendefulla relationer både i som utanför skolan. Du har ett genuint intresse för skolans värld.

Vidare är du en trygg pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för ständig utveckling. God förmåga att använda digital teknik i undervisningen samt som redskap för information, planering, kommunikation och rapportering krävs.

Som person är du kommunikativ, lyhörd och väl förtrogen och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har fallenhet att analysera och dokumentera elevers förmågor och kunskaper.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start 2019-08-14 eller snarast enligt överenskommelse. Placering är i Arkelstorp. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan vill vi att du bifogar examensbevis och lärarlegitimation. Finns inga behöriga legitimerade lärare, kan du som är obehörig anställas tidsbegränsat enligt skollagen. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Gun Lindwall på 0733-13 43 63.

Sista ansökningsdag är 2018-02-28.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/114
Sista ansökningsdag 2019-02-28