Bibliotekarie med inriktning barn och unga


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, simhallar och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, föreningsbidrag, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka och Kulturkvarteret. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande ca 100 medarbetare inom verksamheterna.

Biblioteken i Kristianstad är öppna mötesplatser för människor oavsett ålder, social, etnisk eller annan tillhörighet och ska ge alla lika tillgång till bibliotekets resurser. Vårt uppdrag är att stimulera läslust och språkutveckling, med särskilt fokus på barn och unga. Våra bibliotek är också centra för kulturella upplevelser. Biblioteken i Kristianstad består av Stadsbiblioteket, elva filialbibliotek, en utlåningsstation och bokbuss. Inom folkbiblioteksverksamheten arbetar cirka 45 personer.

Kristianstads bibliotek har en organisation bestående av utvecklingsteam där du kommer att ingå i ett av dem. Teamen är Media, Digital, Mötesplatsen och Barn och Unga.

På Gamlegården, där tjänsten är förlagd, bor cirka 5.000 invånare och stadsdelen ligger i ett mångkulturellt område. Biblioteket är välbesökt och ligger i centralt i ett köpcentra. Det finns sex förskolor och tre skolor med högt elevantal på området samt ett Familjehus, Familjecenter och ett äldreboende som biblioteket ger service åt.

Arbetsuppgifter


Arbetsuppgifterna består i att ge stöd och hjälp till bibliotekets användare under bibliotekets öppettider. Att driva och utveckla biblioteksverksamheten samt nätverka och samarbeta i närområdet tillsammans med den andra bibliotekarien på filialen. Ansvara för utvecklingen av barnverksamheten på området.

Du samarbetar med skolor och förskolor samt tar hand om klassbesök, bokprat och sagostunder. Att arbeta med mångspråksverksamhet, programplanering och biblioteksvisningar ingår också i tjänstens uppgifter. Även medieinköp och andra förekommande rutinuppgifter på Gamlegårdens bibliotek ingår i tjänsten. Helgtjänstgöring på Kristianstads stadsbibliotek.

Kvalifikationer


Du som söker har examen i biblioteks- och informationsvetenskap och har erfarenhet av arbetat med barn- och ungdomsverksamhet inom biblioteksverksamhet. Vi ser gärna att du har arbetat med filialverksamhet och med mångkulturella frågor. 

Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna behärskar du svenska i tal och skrift. Det är meriterande och du även kan kommunicera i engelska, arabiska eller somaliska i tal och skrift.

Som person är du serviceinriktad med god kommunikationsförmåga och är bra på att skapa kontakter och bygga nätverk. Vidare är du drivande, flexibel och har god samarbetsförmåga.

Anställningsvillkor


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på Gamlegårdens bibliotek. Tillträde 2019-05-02.

När sökande erbjudits anställning ska fullständigt utdrag ur rikspolisens belastningsregister enligt bestämmelser i lagen (2013:852) om registerkontroll för arbete som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, visas upp.

Sista ansökningsdag är 2019-03-08.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mona Haglund på telefon 0733-13 67 17.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer KOF-2019/110
Kontakt Mona Haglund, enhetschef, 0733-13 67 17
Facklig företrädare Sara Fajersson, DIK, 0733-13 67 24
Sista ansökningsdag 2019-03-08