Ekonom, omsorgsförvaltningen


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Nu söker vi en ekonom som är drivande och bra på kommunicera ekonomiska frågor! Är det du?

Omsorgsförvaltningens ekonomienhet består av sex ekonomer och sex ekonomiassistenter som sitter tillsammans på Östra kommunhuset. Enheten leds av förvaltningens ekonomichef. Målet för enheten är att bidra till en god ekonomisk hushållning genom en gemensam styr- och uppföljningsprocess, som ger service och stöd åt verksamheten. 

Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Som ekonom hos oss kommer du arbeta med budgetarbete, uppföljning och bokslut samt vid behov delta i projekt på olika nivåer i förvaltningen.  I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med resursfördelning och utveckla resursfördelningsmodeller men också bemanningsekonomi för verksamheten. Du identifierar problem och föreslår lösningar utifrån ett verksamhets- och utvecklingsperspektiv. I rollen ingår även att producera underlag med hög kvalitet och ge god service och ett gott stöd ut i verksamheterna. Det finns möjligheter att påverka innehållet i tjänsten över tid.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleexamen med ekonomisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill att du har flerårig aktuell erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete med liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande med erfarenhet från arbete som ekonom inom motsvarande verksamheter eller offentlig sektor/politiskt styrd verksamhet. Även erfarenhet från arbete med olika resursfördelningsprinciper och -modeller samt vana av att arbeta mot givna tidsramar ser vi som meriterande. 

Dina kunskaper i Office-paketet är mycket goda och du har vana av att arbeta i ekonomisystem, där det är en fördel om du tidigare har arbetat i Visma. Du har lätt för att kommunicera ekonomiska frågor i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har B-körkort men det är inget absolut krav.

För att lyckas i rollen är du en engagerad, drivande och utvecklingsinriktad person. Du har ett professionellt bemötande och tydliga kommunikativa egenskaper. Förmåga att både kunna arbeta självständigt och samarbeta med andra är egenskaper som vi efterfrågar.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Östra kommunhuset kommer att vara din arbetsplats med direkt närhet till busshållplats.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ulrika Johannesson Olsson, planeringschef/tf ekonomichef på telefon 044-13 58 80

Sista ansökningsdag 2019-02-28

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2019/103
Kontakt Ulrika Johannesson Olsson, tf ekonomichef, 044-13 58 80
Facklig företrädare TCO, 044-13 48 83
SACO, 0728- 85 83 90
Sista ansökningsdag 2019-02-28