Förstelärare, åk 4-6 ma och no, Kulltorpskolan


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Brinner du för att utveckla skolan och hjälpa din kollegor framåt?

Kulltorpskolan är idag den lilla skolan som stadigt växer och vid skolstart ht-19 är en tvåparallellig F-6 skola. Den är belägen i ett lugnt och vackert villaområde i utkanten av Kristianstad. På skolan finns vårt resurscentrum som heter Solsidan. Detta är en alternativ verksamhet som arbetar med specialpedagogiska metoder. Vi arbetar utifrån ett flexibelt tänkande och hjälper såväl den enskilde eleven som större grupper med vad de behöver just där de befinner sig i sitt lärande. På skolan finns en stor fritidsverksamhet. Vi har två avdelningar för förskoleklass och årskurs 1, en avdelning för årskurs 2, en avdelning för årskurs 3 och en fritidsklubb för årskurserna 4-6.

Kulltorpskolan befinner sig just nu i slutet av en nybyggnation. I väntan på att vår nya skola står klar att ta i bruk ht-19 befinner sig årskurserna F-3 på vår tillfälliga skola vid området Björket och årskurserna 4-6 finns på Nosabyskolan. Vår nybyggda skola kommer arkitektoniskt vara en del av vår pedagogiska plattform med både arenaytor och vrår.

Nu söker vi en förstelärare med entreprenöriellt förhållningssätt i sin undervisning, är det du?

Arbetsuppgifter

Ditt grunduppdrag är läraruppdrag i årskurs 4-6 i matematik och no. Medan du i ditt försteläraruppdrag arbetar med hela skolan med fokus inom olika utvecklingsområden så som entreprenöriellt lärande, formativ bedömning och anpassningar för enskilda elever.

Som förstelärare ingår att du:
- har fokus på inlärningsmiljön
- har handledning av enskild personal - i första hand inom ditt uppdrag men också inom andra frågor.
- har exempellektioner där kollegor observerar din undervisning utifrån det formativa förhållningssättet i ditt klassrum.
- är drivande inom BUSK.
- är förebild både i teori och praktik.
- inte är rädd för ett nytänkande kring årsarbetstiden.
- är beredd att ta ett stort eget ansvar för uppdraget och detaljutforma det i dialog med rektorer, arbetslagsledare och övriga förstelärare på skolan.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 4-6 i matematik och no. Vidare ska du genom dokumentation kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning i skolväsendet. Utifrån dina tidigare erfarenheter kan du påvisa en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och handledning av andra lärare. Du är bra på att ge utvecklande återkoppling till elever, vårdnadshavare och kollegor med förankring i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du har ett entreprenöriellt förhållningssätt i din undervisning.

Du har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet och innehar gedigna kunskaper inom det ämnesområde du undervisar i. I din roll krävs en mycket god pedagogisk kompetens samt en förmåga att anpassa ditt arbete till olika gruppers och individers förutsättningar. Du vill hela tiden utveckla dig själv, lärmiljön och därigenom hitta nya vägar till förbättrande elevresultat.

Vidare har du goda kunskaper kring hur man gör undervisningsobservationer, arbetar med spegling och feedback, leder gruppdiskussioner och samtal med enskilda kollegor. Du har även kunskaper kring hur värdegrundsarbetet kan utvecklas. I ditt arbete är du empatisk, självgående, strukturerad och tydlig.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start 2019-08-14. Placering är i Kristianstad. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis och lärarlegitimation. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Roger Dehlén på telefon

Sista ansökningsdag är 2019-03-04.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer
Kontakt Roger Dehlén, rektor, 0733-13 62 96
Facklig företrädare Birgitta Larsson, Lärarförbundet, 0708-47 79 04
Sista ansökningsdag 2019-03-04