Behandlingsassistent, boendebasen


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Boendebasen söker behandlingsassistent, är du vår nya kollega?

Boendebasen är ett korttidsboende för vuxna missbrukare även för samsjukliga det vill säga missbruk/psykisk funktionsnedsättning. Boendebasen är en del i Vuxenvårdens verksamhet. Boendebasen står även för en öppenmottagning och drogtester i form av Urinprov och utandningsprov.

Välkommen med din ansökan!


Arbetsuppgifter

Vårt arbete bygger på stöd och motivation som individuellt anpassas för varje individ utifrån en rehabiliterande inriktning. Förutom arbetet på boendebasen kommer du att arbeta med klienter, som har sin bostad runt om i hela kommunen. Målsättning och genomförandeplaner läggs upp i nära samarbete med klienten, socialsekreteraren och behandlingsassistent.

Boendebasen är öppen även för personer som inte bor på boendebasen. Vi tar drogprov i form av urinprov och utandningsprov. Arbetstiden är förlagd dygnet runt. Du kommer att samarbeta nära dina kollegor inom vuxenvården och förvaltningen i övrigt, liksom psykiatrin. De mer konkreta arbetsuppgifterna spänner över ett brett fält från handgriplig hjälp att klara vardagen till samtal enligt evidensbaserade arbetsmetoder, såsom MI och ÅP. Du förväntas också arbeta aktivt i vuxenvårdens öppenvårdsstöd. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet att arbeta med personer med missbruk och samsjuklighet psykisk funktionsnedsättning i kombination med missbruk. Det är en fördel om du har utbildning och erfarenhet av att arbeta med evidensbaserade arbetsmetoder.

Du har allmänna datorkunskaper och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift då kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Eftersom tjänsten innebär hembesök runtom i kommunen är B-körkort för manuell växellåda ett krav. 

Som person är du strukturerad, självständig, målinriktad och har lätt för att samarbeta. Vidare ska du vara ansvarsfull, noggrann och ödmjuk i ditt förhållningssätt till både arbete och mänskliga kontakter.

Arbetsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att ringa rekryterande enhetschef Ann-Christin Bagan på tfn 044-13 49 50.

Sista ansökningsdag är 2018-02-24.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2019/93
Kontakt Ann-Christin Bagan, 044-13 49 50
Facklig företrädare Gunilla Axelsson, Vision, 0733-13 58 14
Jennie Salmén, SSR, 0738-53 21 58
Sista ansökningsdag 2019-02-24