Förskolechef, Smedjegårdens förskola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vi söker en förskolechef till Smedjegårdens förskola. Du ingår i ett team bestående av åtta förskolechefer. Vi strävar efter ett samarbete där vi stöttar och utmanar varandra. Smedjegårdens förskola har 8 avdelningar och har genomgått en ny- om- och tillbyggnad som stod klar under 2015. Det finns plats för 144 barn i förskolans fantastiska lokaler.

Verksamheten på Smedjegården präglas av hållbar utveckling och framtidstro och använder verktyg som entreprenöriellt lärande, arbete med ”grön flagg” samt lösningsinriktad pedagogik ”LIP”. Personalgruppen har låg personalomsättning, ett stort engagemang och en nyfikenhet för utveckling.

Då nuvarande förskolechef går i pension till sommaren 2019 söker vi efter någon som vill fortsätta att utveckla Smedjegårdens förskola och samtidigt arbeta tillsammans med rektor på Färlövs skola i ett helhetsperspektiv 0-12 år.

Låter detta som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som förskolechef hos oss leder du verksamheten utifrån nationella och lokala styrdokument genom att om sätta dessa till lokala mål och verksamhetens förutsättningar. Du planerar, utvecklar och leder det pedagogiska arbetet genom ett systematiskt kvalitetsarbete. Samverkan med vårdnadshavare och med aktörer utanför skolan ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig med förmåga att engagera, stimulera och stärka medarbetare men som också har förmåga att skapa relationer som karakteriseras av professionalitet, respekt och förtroende. För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ med förmåga att skapa kvalitativ kommunikation och feedback. Det är meriterande om du har insikter om olika ledarstrategiers effekter på prestation för att stärka utveckling på individ- och gruppnivå. Givetvis kan du sätta mål och nå resultat och har en analytisk förmåga med långsiktigt- och helhetsperspektiv.

Du som söker har kandidatexamen om minst 180hp/120p från universitet eller högskola samt pedagogisk insikt som du förvärvat genom utbildning och erfarenhet. Vi vill även att du har dokumenterad erfarenhet från pedagogisk verksamhet. Kunskaper om de nationella målen och skolans roll i samhället är en förutsättning för arbetet och det är meriterande om du har kunskap om det statliga styrsystemet för förskola. Har du gått ett ledarutvecklingsprogram eller rektorsprogram är det meriterande och vi ser gärna att du har väl vitsordad chefserfarenhet med erfarenhet från samverkan och systematiskt arbetsmiljöarbete. Det är en fördel om du har förståelse för förutsättningarna för arbetet i en politiskt styrd organisation.  

Vidare är du en person med förmåga att planera, organisera och prioritera. Att systematiskt reflektera, analysera och utvärdera är också egenskaper som vi efterfrågar. Naturligtvis hanterar du digitala verktyg utan svårigheter som redskap för att söka information, planera, kommunicera, presentera, dokumentera samt rapportera.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.
När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lina Leyman Nilsson, skolchef på telefon 044-13 41 04.

Det går också bra att kontakta de fackliga kontaktpersonerna via telefon. SACO på 044-13 50 02, Vision på 044-13 48 83, Lärarförbundet på 044-13 48 88, Kommunal på 010-442 79 57 eller Sveriges skolledarförbund på telefon 044-13 40 01.

Sista ansökningsdag är 2019-02-26

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2019/77
Kontakt Lina Leyman Nilsson, skolchef, 044-13 41 04
Sista ansökningsdag 2019-02-26