Lärare i matematik och fysik, Österänggymnasiet


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du arbeta på Kristianstads största gymnasieskola? Här får du tillsammans med kompetenta och engagerade ämneskollegor arbeta i en dynamisk miljö med stora ämnesresurser. Vi har välutrustade salar för laborationer och en ämnesinstitution med mycket material. Vår kanske allra största tillgång är att här finns en stor mängd ämneskollegor att samarbeta med i såväl matematik som fysik.

Österänggymnasiet är beläget en bit utanför centrala Kristianstad intill ett strövområde med goda bussförbindelser. Vi är mycket måna om det goda arbetsklimat som råder mellan personal och elever på skolan och det är viktigt att du har en god social kompetens och tycker om att samarbeta. Vi söker dig som vill arbeta med såväl ämnes- som programutveckling och som kan fungera som en god ambassadör för Österänggymnasiet.


Låter detta som något för dig? Läs mer och välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår undervisning utifrån gymnasiets läroplan som stimulerar elever till lärande och eget ansvar. Du skapar förtroendefulla relationer till elever och övriga samarbetspartners som genomsyras av positiva förväntningar. I rollen som ledare skapar du en trygg och utvecklande lärmiljö, planerar din väl samt bidrar till en god arbetsmiljö.

Du använder dig av ungdomars vardag och kultur, alternativa läroverktyg, aktuell forskning samt vetenskaplig grund när du planerar och individanpassar din undervisning. Du reflekterar enskilt och tillsammans med kollegor över ert arbete, i syfte att ständigt utvecklas.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i ämnena matematik och fysik inom gymnasieskolan. Vi vill att du har erfarenhet från arbete som lärare inom gymnasiet med ansvar för undervisningen och det är meriterande om du har ledarerfarenhet.

Din didaktiska och pedagogiska förmåga använder du för att skapa individanpassad och intresseväckande undervisning, där dokumentation om elevens förmåga ligger till grund. Du har förmåga att omsätta läroplanens mål samt använda dig av händelser i omvärlden, ungdomars vardag och aktuell forskning i undervisningen. Både intresse och kunskap att kunna integrera digital teknik som redskap i undervisningen krävs.

Genom ett professionellt bemötande, förtroendefulla relationer och förmåga att tydligt kommunicera mål och förväntningar skapar du en trygg lärmiljö. Du har även kunskap om och förmåga att leva upp till de yrkesetiska principerna för lärare. Du vill ständigt utveckla ditt och gruppens arbete genom kollegialt lärarande.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse.
För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs ett utdra ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i Skollagen.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Joakim Andersson, rektor på telefon 0733-13 65 15.

Sista ansökningsdag är 2018-12-18

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2018/922
Kontakt Joakim Andersson, rektor, 0733-13 65 15
Facklig företrädare Ola Svensson, SACO, 044-13 65 02
Ekram Elsais, TCO, 044-13 65 02
Sista ansökningsdag 2018-12-18