Administratör, skolområde västra


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Nu söker skolområde västra två nya administratörer. Du kommer att arbeta i en trivsam miljö tillsammans med många positiva och glada medarbetare inom vårt skolområde.

Arbetsuppgifter

Som administratör har du ansvar för att utveckla den administrativa verksamheten i skolområdet. I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta i verksamhetssystemet Procapita med placeringar av elever i skolbarnsomsorg och skola, administrera elevuppgifter och betyg samt handlägga statistikuppgifter. 

Du är vårt ansikte utåt med placering på expeditionen där du tar emot inkommande besök och telefonsamtal. I arbetet ingår posthantering, diarieföring av handlingar, ansvar för arkivet samt för att nödvändigt material finns på expeditionen. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Vi har en helhetssyn på vårt uppdrag och hjälper och stöttar varandra inom administratörsgruppen. Genom hög kompetens och bra planering säkerhetsställer vi att uppgifter håller hög kvalité och blir klara i god tid. Du kommer att samarbeta med rektorer, förskolechefer och övrig personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning med inriktning mot ekonomi eller likvärdig utbildning och flerårig erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete. Du har goda kunskaper i Excel och Word. Vi ser gärna att du har kunskaper i ProCapita eller något annat elevregistreringsprogram. Kunskaper i Proceedo eller annat ekonomisystem är meriterande. Du kan kommunicera väl både i tal och i skrift.   

Arbetet kräver att du är bra på att planera ditt arbete för att säkerhetsställa hög kvalité och att uppgifter blir klara i god tid. Vi söker dig som har en positiv inställning till ditt arbete. Med god förmåga ska du planera arbetet för att säkerhetsställa att lämnade uppgifter håller hög kvalité och blir klara i god tid.

Du är ansvarskännande, flexibel, lösningsfokuserad, stresstålig och med förståelse förmänniskor från andra kulturer. Har du god kännedom om kommunal verksamhet ser vi det som positivt. Vi ser gärna att du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidareanställningar på heltid med tillträde 2019-02-01 eller enligt överenskommelse. Din placering är i skolområde västra. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Börje Månsson, administrativ chef på telefon 044-13 40 50.


Sista ansökningsdag är 2018-12-17.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2018/920
Kontakt Börje Månsson, administrativ chef, 044-13 40 50
Facklig företrädare Vision , 0771-44 00 00
Sista ansökningsdag 2018-12-17