Lärare åk 1-6, Färlövs skola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Färlövs skola är en enparallellig skola för årskurserna F-6 med knappt 200 elever. vi finns i Färlöv cirka sju minuters bilfärd från Kristianstad. Vi arbetar med mindre grupper och ett tvålärarsystem. Färlövs skolas vision formleras "Färlövs skola - en skola att längta till". I denna inrymmer allt det som gör våra elever till trygga barn som går med lätta steg till skolan.  Naturen som lärmiljö finns runt hörnet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär att du arbetar som lärare i åk 1-6 med delat mentorskap. Som lärare i grundskolan arbetar du med ett bra ledarskap och skapar utifrån läroplanens mål en intresseväckande undervisning med kvalité i trygg lärandemiljö. Du planerar, förbereder och utvärderar din undervisning. Undervisningen anpassar du utifrån alla elever på elevens nivå och med deras bästa i fokus. Relationen med eleverna är positiv med ömsesidig respekt, samtidigt som du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs.  I arbetet ingår bedömning och dokumentation.

Undervisningen görs i samarbete med arbetslag och övriga kollegor. Självklart är du aktiv i det kollegiala lärandet och utvecklingsarbetet. Du bevakar influenser från omvärlden genom händelser, aktuell forskning och nyhetsuppdatering.

Är du ny som lärare stöttas du av en mentor för bästa vägledning i arbetet. Du som är obehörig lärare kan bedriva undervisning men ansvar för betygsättning har en legitimerad lärare.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig med lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 1-6 i minst tre av ämnena ma, sv, eng, idrott eller so. I andra hand söker vi dig som har ämneskunskaper på högskolenivå i ovanstående ämne och då är det positivt om du har pedagogisk utbildning på högskolenivå. Det är meriterande om du arbetat som lärare eller med barn i åldern 6-12 år.

Ditt ledarskap är bra, du kan entusiasmera och skapa intresse. Du har intresse och kunskap om olika kulturer. Genom att vara kommunikativ, lyhörd och samarbeta skapar du förtroendefulla relationer. Digital teknik använder du gärna i ditt arbete. Barnen kan du möta på deras nivå och välja pedagogiska verktyg utifrån deras behov. Dessutom är du bra på att undervisa elever i behov av särskilt stöd och stödja elever i att hantera konflikter.

 

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. vi erbjuder dessutom ett vikariat på heltid under perioden 2019-01-01--2019-06-19. Din placering är på Färlövs skola.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis och lärarlegitimation. Finns inga behöriga legitimerade lärare, kan du som är obehörig anställas tidsbegränsat enligt skollagen. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor rektor Linda Svensson på 0733-13 69 30.

Sista ansökningsdag är 2018-12-16.

Se gärna filmen om hur det är att arbeta som lärare i Kristianstads kommun. Länk fungerar inte på Arbetsförmedlingen men på kommunens webb.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2018/919
Kontakt Linda Svensson, rektor, 0733-13 69 30
Facklig företrädare Pia C Magnusson, TCO, 044-13 45 80
Sista ansökningsdag 2018-12-16