Lärare i åk 4-9 och modersmålslärare i tyska


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Arbetsuppgifter

Du arbetar som lärare i åk 4-9 på Öllsjö skolan och som modersmålslärare på olika skolor i kommunen i tyska. Med engagemang och entusiasm skapar du en trygg lärandemiljö som bygger på ömsesidig respekt och samarbete och som stimulerar elever till lärande och eget ansvarstagande. Du har ett gott ledarskap såväl i som utanför klassrummet.

Undervisningen utformas utifrån läroplanens mål där planering, förberedelse, genomförande samt utvärdering är viktiga grundpelare. Du har positiva och höga förväntningar på eleverna och anpassar undervisningen utifrån alla elevers nivå, din bedömning av den enskilda eleven och med fokus på elevens bästa. Alternativa läroverktyg och dokumentation ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Via dialog skapar du goda relationer som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt.

Kvalifikationer

För tjänsten som lärare i åk 4-9 behöver du ha lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 4-9 i tyska i grundskolan. 

För tjänsten som modersmålslärare behöver du ha svensk grundskollärarutbildning eller validerad lärarutbildning från hemlandet. Du har tyska som modersmål, 30 högskolepoäng samt minst svenska B/svenska 3 Komvux. Vi ser gärna att du har ämneskunskaper i matematik, NO och SO.

Det är meriterande om du har arbetat som lärare i åk 6-9 i grundskolan och eller som modersmålslärare. Har du arbetat som studiehandledare ser vi det som positivt.

Undervisningen ska du kunna anpassa utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. Du har förmåga att stödja elever att hantera de konflikter som uppstår. God förmåga att använda digital teknik i undervisningen samt som redskap för information, planering och dokumentation krävs.

Du är en trygg och pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och kollegors arbetssätt för ständig utveckling. Som person har du god samarbets- och initiativförmåga och är väl förtrogen och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har fallenhet att analysera och dokumentera elevers förmågor och kunskaper. Vi ser gärna att du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt i kommunen.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 65 % under perioden 2019-01- 07 -- 2019- 06-19. Tjänsten är delad, du arbetar 15 % som modersmålslärare med placering på olika skolor i kommunen och 50 % som lärare i tyska på Öllsjö skolan. 

En förutsättning för tjänsten är att det finns elevunderlag. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis eller validerat utbildningsbevis. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Per-Inge Ström, enhetschef på telefon 044-13 52 68 eller rektor Linus Pålsson på telefon 044-13 41 50.

Sista ansökningsdag är 2018-12-17.

Se gärna filmen om hur det är att arbeta som lärare i Kristianstads kommun. Länk fungerar inte på Arbetsförmedlingen men på kommunens webb.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 65 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2018/907
Kontakt Per-Inge Ström, enhetschef, 0733-13 52 68
Linus Pålsson, rektor , 044-13 41 50
Facklig företrädare Emine Strellci, Lärarförbundet, emine.strellci@utb.kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2018-12-17