Modersmålslärare i arabiska


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Arbetsuppgifter

Med engagemang och entusiasm skapar du en trygg lärandemiljö som bygger på ömsesidig respekt och samarbete och som stimulerar elever till lärande och eget ansvarstagande. Du har ett gott ledarskap såväl i som utanför klassrummet.

Undervisningen utformas utifrån läroplanens mål där planering, förberedelse, genomförande samt utvärdering är viktiga grundpelare. Du har positiva och höga förväntningar på eleverna och anpassar undervisningen utifrån alla elevers nivå, din bedömning av den enskilda eleven och med fokus på elevens bästa. Alternativa läroverktyg och dokumentation ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Via dialog skapar du goda relationer som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk grundskollärarutbildning eller validerad lärarutbildning från hemlandet samt minst 30hp i modersmålet. Du behöver även minst Sv B/Sv 3 Komvux. Du har arabiska som modersmål. Erfarenhet av arbete som modersmålslärare eller som studiehandledare är meriterande. Vi ser gärna att du har ämneskunskaper i matematik, NO och SO. Sv B/Sv 3 Komvux

Undervisningen ska du kunna anpassa utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. Du har förmåga att stödja elever att hantera de konflikter som uppstår. God förmåga att använda digital teknik i undervisningen samt som redskap för information, planering och dokumentation krävs.

Som person har du god samarbets- och initiativförmåga och är väl förtrogen och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har fallenhet att analysera och dokumentera elevers förmågor och kunskaper. Vi ser gärna att du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt i kommunen.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 50 % under perioden 2019-01-07 -- 2019-08-13. Din placering är olika skolor i kommunen. En förutsättning för tjänsten är att det finns elevunderlag. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis eller validerat utbildningsbevis. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Per-Inge Ström, enhetschef på telefon 044-13 52 68.

Sista ansökningsdag är 2018-12-18.

Se gärna filmen om hur det är att arbeta som lärare i Kristianstads kommun. Länk fungerar inte på Arbetsförmedlingen men på kommunens webb.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2018/906
Kontakt Per-Inge Ström, enhetschef, 0733-13 52 68
Facklig företrädare Emine Strellci, Lärarförbundet, emine.strellci@utb.kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2018-12-18