Lärare i åk 4-6 förberedelseklass, Parkskolan


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Parkskolan växer, därför behöver vi anställa nya lärare!

För att förbättra måluppfyllelsen behöver vi nu utöka vår personal. Vi söker därför en lärare med placering i åk 4-6. På Parkskolan får du möjlighet att utveckla dig i ditt arbete och du får arbeta med våra fantastiska elever i ett arbetslag med engagerade kollegor som strävar att göra det mesta av elevernas möjligheter. Arbetet innebär stora pedagogiska utmaningar men också mycket värme och empati. 

Vi arbetar för att skapa trygghet och trivsel samt för att nå en vikänsla för hela skolan När de går vidare i sin skolgång ska det vara med fortsatt nyfikenhet och lust att lära i bagaget. Är du vår nya kollega? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som lärare i åk 4-6 i förberedelseklass. Med engagemang och entusiasm skapar du en trygg lärandemiljö som bygger på ömsesidig respekt och samarbete och som stimulerar elever till lärande och eget ansvarstagande. Du har ett gott ledarskap såväl i som utanför klassrummet och håller dig à jour om händelser i omvärld och ungdomars vardag.

Undervisningen utformas utifrån läroplanens mål där planering, förberedelse, genomförande samtutvärdering är viktiga grundpelare. Du har positiva och höga förväntningar på eleverna och anpassar undervisningen utifrån alla elevers nivå, din bedömning av den enskilda eleven och med fokus på elevens bästa. Alternativa läroverktyg och dokumentation ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Via dialog skapar du goda relationer som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt. På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbetet och tillsammans med kollegor driver du utvecklingsarbete och tar gemensamt ansvar både för egen som gruppens planering och vidareutveckling.

Är du ny som lärare stöttas du av en mentor för att få bästa vägledning i arbetet. Du som är obehörig lärare kan bedriva undervisningen men inte ansvara för den. Betygssättning sker alltid av en legitimerad lärare.

Kvalifikationer


Vi söker i första hand söker vi dig med lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 4-6 i ämnena svenska, svenska som andraspråk, matematik och engelska i grundskolan. I andra hand söker vi dig med lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 1-3. Pedagogisk utbildning på högskolenivå är meriterande.

Vi ser gärna att du har arbetat som lärare i grundskolan och har erfarenhet av att bedriva undervisning. Har du arbetat med barn och ungdomar i åldern 7-13 år ser vi det som positivt.

Undervisningen ska du kunna anpassa utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. Du har god förmåga att undervisa barn i behov av stöd samt förmåga att stödja eleverna i att hantera konflikter som uppstår. Arbetet organiserar och strukturerar du utifrån angivna mål.

För att lyckas i arbetet krävs att du skapar förtroendefulla relationer både i som utanför skolan. Du har engagemang, entusiasm och ett genuint intresse för skolans värld och hur den påverkas av omvärlden. Dessutom behöver du även ha förståelse och en helhetssyn på skolans verksamhet och hur den är organiserad inom kommunen.

Vidare är du en trygg pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för ständig utveckling. God förmåga att använda digital teknik i undervisningen samt som redskap för information, planering och dokumentation krävs.

Som person är du kommunikativ, lyhörd och väl förtrogen och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har fallenhet att analysera och dokumentera elevers förmågor och kunskaper.

Anställningsvillkor


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2019-01-07. Din placering är på Parkskolan som ligger i centrala Kristianstad. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ola Åkesson, rektor på telefon 0733-13 44 82.

Sista ansökningsdag är 2018-12-14.

Se gärna filmen om hur det är att arbeta som lärare i Kristianstads kommun. Länk fungerar inte på Arbetsförmedlingen men på kommunens webb.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2018/902
Kontakt Ola Åkesson, rektor, 0733-13 44 82
Facklig företrädare Anna Holmqvist, Lärarförbundet, 0733-17 19 72
Anni Nilsson, Lärarna Riksförbund, 0733-17 19 72
Sista ansökningsdag 2018-12-14