Hjälpmedelssamordnare till Hälso och sjukvårdsverksamheten


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt stöd- och serviceenheten. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Vill du vara med och starta upp och utveckla ett nytt verksamhetsområde, Hjälpmedelsverksamhet? Välkommen med din ansökan!


Arbetsuppgifter

Som hjälpmedelssamordnare har du ett övergripande administrativt och praktiskt ansvar för hjälpmedel inom hela kommunen. Du kommer att arbeta direkt underställd verksamhetschefen och ingå i HÖS ledningsgrupp. Du ingår även i Rehabforum och Antidecubitusgrupp inom HSV-verksamheten.

Inledningsvis uppbyggnad och samordning av hjälpmedelsstruktur och organisation inom kommunen.

I uppdraget ingår att bistå MAR vid utredningar gällande avvikelser gällande hjälpmedel. Även ansvar för akutförråd i anslutning till Hjälpmedelsverksamheten och för de lokala förråd som finns i kommunen. I befattningen ingår ansvar för administration gällande förebyggande underhåll (FU) på hjälpmedel samt ha koll på säkerhetsmeddelanden som berör hjälpmedelsverksamheten. Du tar fram statistik, exempelvis för att kunna jämföra nyinköp och utrangering.

Arbetet innefattar även övergripande ansvar för planering och utbyte av vårdsängar på vård och omsorgsboende. Hanterar även överköp av hjälpmedel från Region och övriga kommuner som ej är anslutna till HÖS.

Du ger även stöd till förskrivare både internt och externt samt ger behörighet och introduktion till Websesam - till nya förskrivare. Vidare granskar du fakturaunderlag och följesedlar månadsvis.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleutbildning motsvarande fysio- eller arbetsterapeut utbildning. Vi vill att du har mångårig erfarenhet och kompetens av förskrivning av samtliga hjälpmedel inom kommunal hälso- och sjukvård. God kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård och omsorgsområdet som är relevant för hjälpmedelsförsörjningen är meriterande. 

Givetvis har du datorvana och det är en fördel om du tidigare har jobbat i Websesam, Proceedo, Excel, Procapita och Mina planer. Du har ett rehabiliterande/habiliterande synsätt och ser dokumentation som ett viktigt arbetsredskap vilket kräver att du behärskar svenska i tal och skrift. Då omsorgsförvaltningen har verksamheter inom hela Kristianstads kommun, som du kommer att besöka, är det ett krav att du har B-körkort.

Som person har du god förmåga att kommunicera och främjar en god arbetsmiljö. Du kan prioritera och planera och samtidigt ha förmågan att snabbt kunna ställa om efter verksamhetens behov för dagen. Det är också viktigt att du är självständig och kan strukturera ditt arbete. 

Du har förmåga att kunna samarbeta med olika professioner och ha en helhetssyn för verksamheten. Vidare har du förmåga att arbeta i processer och bygga nya arbetssätt för att skapa teamkänsla. Du uppfyller självklart de formella kvalifikationerna, men vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper .

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna-Lena Maletka, verksamhetschef på telefon 044-13 62 55.

Sista ansökningsdag är 2019-01-01.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2018/894
Kontakt Anna-Lena Maletka, verksamhetschef, 044-13 62 55
Facklig företrädare Victoria Bergqvist, SACO, 0728-85 83 90
Sista ansökningsdag 2019-01-01