Avtalscontroller


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Gillar du upphandling och att analysera siffror? Vill du dessutom jobba centralt i moderna lokaler med ett stort gäng upphandlare. Välkommen med din ansökan!

Upphandlingsenheten har till uppdrag att  leda, samordna, stödja och genomföra upphandlingar till kommunens samtliga verksamheter. Vi jobbar med upphandling på ett strategiskt, insiktsfullt och kvalitativt sätt.

Upphandlingsenheten är en del av ekonomi- och upphandlingsavdelningen och är kommunens främsta verktyg för att utbilda, implementera och säkra att all upphandling inom kommunen görs på affärsmässiga grunder och följer organisationens riktlinjer. Enheten arbetar med avtalsuppföljning samt ansvarar för och driver kommunens e-handel med egen webbutik och leverans via samordnad varudistribution. Enheten består av åtta upphandlare, avtalscontroller, e-handelssamordnare, ekonomiadministratör och upphandlingschef. 

Arbetsuppgifter

Som avtalscontroller ansvarar du för att utveckla kommunens arbete med inköps- och avtalstrohet. Detta görs bland annat genom utveckling av rapporter och analysinstrument som belyser måluppfyllelse som avtalstrohet. I samråd med upphandlingschef arbetar du fram mätbara mål och mätetal för arbetsområdet, som till exempel spendanalys.

Vidare arbetar du aktivt på olika nivåer i organisationen för att öka kunskapsnivån och beställares följsamhet inom området. Avtalsuppföljning är en viktig del i arbetet för att säkerställa att kommunen beställer till rätt pris och kvalité.

Framtagande av underlag som stöd för att öka kvalitén på upphandlingar och avtal ingår i arbetsuppgifterna. Dessutom ingår att samordna och stödja upphandlarna i arbetet att redovisa eventuella besparingar och mätetal. Arbetet bedrivs i nära kontakt med olika nyckelpersoner både internt som externt. Visst upphandlingsarbete kan ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomiområdet på kandidatnivå alternativt annan eftergymnasial utbildning inom ekonomi som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om det i utbildningen ingått inköp, offentlig upphandling eller statistik. Du har kunskaper i Officepaketet och är avancerad användare i relevanta IT-system inom arbetsområdet. Det är meriterande om du arbetat med inköpsrapporter, mätetal, spendanalys eller i systemen Visma Proceedo och Business objects.

I arbetet ingår kommunikation med beställare, leverantörer och ansvariga tjänstemän, vilket kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har även förmåga att presentera arbetet, upprätta tidplaner och hålla föredrag på ett intressant och lättillgängligt sätt.

Rollen som avtalscontroller ställer krav på analytisk förmåga och ett sinne för siffror. I jobbet har du ett utåtriktat förhållningssätt och god initiativförmåga för att ta tag i och lösa frågeställningar. Med hjälp av dina kommunikativa färdigheter och prestigelöshet levererar du en god service och har lätt för att dela med dig av kunskap inom arbetsområdet. Du har en positiv attityd till utmaningar i arbetet, är kreativ och samarbetar väl med andra. Din förmåga att skapa goda relationer såväl internt som externt kommer väl till pass.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Placering är centralt i Kristianstad i moderna lokaler i Rådhus Skåne med direkt närhet till tåg- och busstation.

Har du frågor om  tjänsten är du välkommen att ringa upphandlingschef Martin Gomér på 044-13 52 13.

Sista ansökningsdag är 2019-01-04.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2018/887
Kontakt Martin Gomér, 044-13 52 13
Facklig företrädare Lena Martinsson, TCO , 044-13 22 35
Elin Remstam SACO, 044-13 56 14
Sista ansökningsdag 2019-01-04