Barnskötare till skolområde Västra


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vi söker nu barnskötare till skolområde Västra. Utveckla framtidens förskola tillsammans med oss! Vi ses i JANUARI!

Vi välkomnar kreativa barnskötare med fräscha tankar och idéer till våra förskolor i Skolområde Västra. Vi söker dig som är nyfiken och som vill ha kul på jobbet! Våra förskolor har flera olika inriktningar och profiler såsom exempelvis språkutveckling, Idrott och hälsa, Naturvetenskap och Reggio Emilia.

Just nu har vi lediga tjänster på följande förskolor:

Smedjegårdens förskola
Dahlgårdens förskola
Vä förskola
Svalans förskola
Slättängens förskola
Skogsgläntans idrottsförskola
Tallbackens förskola


Arbetsuppgifter


I arbetet som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar i arbetet.  Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsamman med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar samt samarbete med övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar an-svar för den egna personliga kompetensutvecklingen.

Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.

Kvalifikationer


Vi söker dig som har godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande utbildning i kombination med minst 2500 gymnasiepoäng med godkänt betyg i svenska, engelska och matematik. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet från arbete som barnskötare eller har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter alternativt  annan arbetslivserfarenhet. 

Som barnskötare behöver du kunna välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med liksom stimulera barnen i deras utveckling. Du är en person med god empatisk förmåga samt samarbets- och kommunikativ förmåga.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidareanställningar sex visstidsanställningar på heltid med start i januari 2019. Visstidsanställningarnas varaktighet är cirka sex månader med möjlighet till förlängning. Du kommer att bli placerad på någon av våra förskolor inom skolområde Västra.

När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ulla Friberg, förskolechef på telefon 044-13 20 56.


Sista ansökningsdag är 2018-12-17.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2018/885
Kontakt Ulla Friberg, förskolechef, 044-13 20 56
Facklig företrädare Kommunal, 010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2018-12-17