Barnskötare, skolområde östra


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du vara med på vår resa? Våra förskolor väntar på dig som vill utmanas tillsammans med oss i område östra.

Allö, Central, Sommarlust, Österäng och Ängsgårdens förskolor söker barnskötare! Är det du?

Vi erbjuder dig förskolor som är belägna i centrala Kristianstad där vi använder närområdet som en naturlig del i vår pedagogiska verksamhet. Förskolorna har en professionell personal som brinner för sitt yrke där vi värdesätter pedagogisk utveckling och fortbildning. Barnens trygghet leder till utveckling och inlärning utifrån varje barn och deras förmåga. Alla barn blir sedda hos oss då vår verksamhet utgår från varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära.

 

Arbetsuppgifter

I arbetet som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Du arbetar med barn i åldrarna 1-6 år. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar.  Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar och övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen. Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument. I jobbet ingår öppningar och stängningar.

Förskolorna arbetar med tematiskt arbetssätt, där barns inflytande och påverkan får stor betydelse i det dagliga arbetet. Förskolorna har utvecklat ett fungerande arbetssätt kring systematiskt kvalitetsarbete och strävar efter att hitta utmaningar för både barn och verksamhet. I uppdraget som barnskötare hos oss är du en viktig del i detta uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete som barnskötare eller liknande arbetsuppgifter. Det är också meriterande om du har utbildning inom teckenkommunikation, TAKK. Dina datorkunskaper är goda.

Självklart kan du välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med och kan stimulera barnen i deras utveckling. Att du har empatisk förmåga och god samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning för att fungera i arbetet som barnskötare.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidareanställningar med start 2019-01-07 eller enligt överenskommelse. Dessutom erbjuder vi två vikariat under perioden 2019-04-01--2020-04-01 eller enligt överenskommelse. Jobben är på heltid och placering är i Kristianstad. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor omjobben är du välkommen att kontakta förskolechef Samra Krasniqi på 0728- 85 80 12 eller förskolechef Carina Ivan på 0733-13 62 95. Facklig kontakt är Louise Petersson för Kommunal, 044-13 49 64. 

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att vi kallar till intervju löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista visningsdag av annonsen som är 2018-12-12. Välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2018/877
Kontakt Samra Krasniqi, 044 – 13 42 23
Sista ansökningsdag 2018-12-12