Förskollärare i förskolan, skolområde östra


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du vara med på vår resa? Våra förskolor väntar på dig som vill utmanas tillsammans med oss i område östra.

Sommarlusts, Österängs, Björkets, Månsagårdens, Allö och Ängsgårdens förskolor söker förskollärare! Är det du?

Vår verksamhet utgår från varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. En satsning i området kring undervisningsbegreppet har genomförts och arbetet med att förankra detta i vår verksamhet tar vi med oss in i arbetet med den nya läroplanen för förskolan. Vi fortsätter utmanas i både undervisning och systematiskt kvalitetsarbete parallellt med barns språkutveckling.

Det är viktigt att erbjuda barnen en verksamhet som är tillgänglig för alla. Därför kommer vi även att utveckla kompetens inom TAKK, digitala verktyg, tydliggörande pedagogik samt bildstöd.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare leder och driver du det pedagogiska arbetet på förskolan. Du skapar en pedagogisk miljö som utmanar och stimulerar barns utveckling och lärande. Barnen erbjuds en trygg omsorg och lärandemiljö som är anpassad efter mognad och ålder. Den pedagogiska verksamheten utgår från varje barns förutsättningar och utformas i enlighet med läroplanens mål. Du leder barngruppen i samarbete med kollegor i ett välorganiserat team. Ni samarbetar inte bara inom avdelningen utan även med övrig personal.

I arbetet skapar du positiva relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor som karaktäriseras av ömsesidig respekt. På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbetet enskilt och tillsammans med andra. Du håller dig uppdaterad och tar tillvara på ny forskning och händelser i omvärlden. Självklart är du delaktig i arbetslaget och bidrar till en god arbetsmiljö. I arbetet ingår dokumentation. Det förekommer både öppningar och stängningar. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarlegitimation. Det är meriterande om du har arbetat inom skola eller omsorg som förskollärare eller som annan ledare inom barnverksamhet. Det är meriterande om du har utbildning i teckenkommunikation, TAKK eller i tydliggörande pedagogik. Det är även bra om du har vana från arbete i arbetslag eller om du arbetat med barn som har annat modersmål.

Självklart är du väl insatt i förskolans läroplan. Du har kunskap kring barns språkutveckling och andra uttrycksformer såsom bild, musik och rörelse.  Vidare har du kunskap om den pedagogiska dokumentationen och det systematiska kvalitetsarbetet. Dessutom kan du integrera digital teknik i den dagliga verksamheten.

För jobbet är det viktigt att du är engagerad, pedagogisk, flexibel och kan ta egna initiativ.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder fyra tillsvidareanställningar på heltid med anställning från 2019-01-07 eller enligt överenskommelse. Vi erbjuder dessutom ett vikariat på heltid under perioden 2019-04-01--2020-04-01. Placering är i Kristianstad. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan vill vi att du bifogar examensbevis och lärarlegitimation.

Har du frågor om jobben är du välkommen att kontakta förskolechef Samra Krasniqi på 0728- 85 80 12 eller förskolechef Carina Ivan på 0733-13 62 95. Facklig kontakt är Charlotte Petersson, Lärarförbundet på 044-13 49 61.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att vi kallar till intervju löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista visningsdag av annonsen som är 2018-12-26. Välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2018/875
Kontakt Samra Krasniqi, 044 – 13 42 23
Sista ansökningsdag 2018-12-26