IT-nätverkstekniker


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

IT-avdelningen arbetar med kommunövergripande strategiska och operativa frågor avseende digitalisering, omvärldsbevakning, genomförande av IT-projekt, driftstöd och systemförvaltning av IT-system samt leverans, service och stöd av IT-tjänster till kommunens verksamheter.

Nu söker vi en engagerad och driven IT-nätverkstekniker till vår Drift- & Infrastrukturenhet.

Tillsammans med våra kollegor designar, driftar och förvaltar vi kommunens servermiljö, nätverk (LAN, WAN, WLAN) och telefoniplattform. Vi driver gemensamt utveckling av digitala tjänster och leveranser tillsammans med våra kunder där vi har höga ambitioner och tydliga mål för att hålla en överenskommen servicenivå. I rollen ingår att utifrån helhetssyn kontinuerligt utveckla enhetens arbetsformer och verka för ett nära samarbete med kommunens förvaltningar och bolag avseende utvecklingen av verksamheternas digitalisering.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Tjänsten omfattar daglig drift och support av Kristianstads kommuns infrastrukturtjänster. Som nätverkstekniker förvaltar och utvecklar du också våra infrastrukturtjänster. Du utför konfiguration i nätverksmiljön, främst bestående av Cisco-produkter, men även andra produkter förekommer. I rollen har du tät dialog med kollegor på avdelningen och deltar i olika utvecklingsprojekt med våra kunder/verksamheter. Viss kontakt med leverantörer förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT-området och/eller dokumenterade kunskaper inom nätverk förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren anser likvärdiga. Du behöver ha god erfarenhet av nätverk och nätverkskommunikation liksom erfarenhet av arbete med Ciscos nätverksprodukter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med säkerhetslösningar men även erfarenhet av att driva och ingå i projekt. Erfarenhet av ITIL är önskvärt.

Vidare har du goda kunskaper om MS Office-paketet och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift, då kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter. Du som söker till oss har B-körkort för manuell växellåda för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

Du är en serviceinriktad person med glatt och positivt förhållningssätt och god samarbetsförmåga. Att vara drivande och ha god initiativförmåga är egenskaper som efterfrågas för tjänsten. Du behöver även vara pedagogisk, ansvarsfull och flexibel i din roll.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start efter överenskommelse. IT-avdelningen är placerad på Yllan med parkering in på knuten och närhet till bussar och tåg.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Söderberg, enhetschef på telefon 044-13 52 53.

Sista ansökningsdag I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast. Annonsen visas längst till och med 2019-01-13.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform 100%
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2018/828
Kontakt Linda Söderberg, enhetschef, 044-13 52 53
Facklig företrädare Pierre Andersson, SACO, 044-13 52 54
Fredrik Mössler, TCO, 044-13 29 42
Sista ansökningsdag 2019-01-13