Lärare i fritidshem, Tollarps skola


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Tollarps skola är F-9-skolan som präglas av en lugn och vänlig atmosfär där elever, lärare och övrig personal trivs och tar väl hand om varandra. På skolan går runt 440 elever, vilka är uppdelade i tre olika hus; lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet. Vi har två fritidshem för eleverna i åk F-2 och ett fritidshem för eleverna i åk 3-6. Vi är stolta över våra barn och ungdomar och vi har ett härligt klimat bland eleverna på skolan. Det kollegiala lärandet ser vi som en självklarhet på skolan och här finns ett starkt pedagogiskt intresse och en stor vilja att tillsammans ta sig an de utmaningar som dyker upp. Just nu arbetar vi med digitalisering och bemötande (ICDP) som utvecklingsområden.

Skolan leds av två rektorer med ansvar för F-3 och fritidshem respektive 4-9. Vi ser samverkan i hela linjen – en röd tråd - som mycket viktig och elevvården leds av ett gemensamt elevhälsoteam. Vi står också inför spännande utmaningar då skolan ska bli en fokusskola. Arbetet med att skapa fokusskola kommer att ske i samråd med all personal och rektorerna, det vill säga att alla perspektiv och behov kommer att stå i fokus. Vi ser ljust på framtiden och det kollegiala samarbetet kommer att bli ännu starkare då vi bygger en skola för framtiden.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att skapa kvalitetssäkrad, intresseväckande och entusiasmerande undervisning i fritidshem och i skolan i enlighet med läroplanens mål. För att verksamheten ska följa en röd tråd vad gäller planering, olika elevers behov med mera sker samarbete med grundskollärare och förskollärare. Du kommer att ingå i ett arbetslag för fritidshemmet och uteverksamheten. Vid undervisning ansvarar du även för att leda. Du arbetar utifrån de demokratiska värdena och väger in vad eleverna vill ha i fritidsverksamheten.

Din relation till eleverna karaktäriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. En annan viktig del i arbetet är att vara aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflektera över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten och influenser från omvärlden genom händelser, ungdomskultur och kontakter med föreningar.

Utöver fritidshemsverksamhet förkommer arbete/undervisning i skola. Arbetet i skolan planeras tillsammans med rektor och undervisande klasslärare där vi utgår från verksamhetens behov och dina behörigheter i lärarlegitimationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem eller högskoleexamen som är avsedd för arbete som fritidspedagog. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom pedagogisk verksamhet. Möjlighet att arbeta de tider som arbetet kräver, både vid öppning och stängning är ett krav.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare och har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgå från att alla barn/elever är lika värda. Du är en engagerad ledare i både fritidshemmet och klassrummet. Du har också förmåga att entusiasmera, skapa intresse och möta barn på den nivå de befinner sig samt kunna välja pedagogiska verktyg utifrån individens behov. 

Du integrerar digital teknik i den dagliga verksamheten och använder tekniken som ett redskap i det egna arbetet. God samarbetsförmåga och förmåga att skapa förtroendefulla relationer, genom att vara kommunikativ och lyhörd med kontakter inom som utanför skolan är en förutsättning för arbetet. Vi ser gärna att du har kunskap och intresse kring olika kulturer och har förmåga att stödja elever i behov av särskilt stöd.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidareanställningar på heltid med tillträde 2019-08-01. Din placering är på Tollarps skola. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ Skollagen. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan vill vi att du bifogar examensbevis och lärarlegitimation.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marcus Svensson, rektor, på telefonnummer 0733-13 45 03.

Sista ansökningsdag: I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2018-12-31.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2018/805
Kontakt Marcus Svensson, rektor, 0733-13 45 03
Facklig företrädare Jonas Friberg, Lärarförbundet , 0733-13 45 07
Pär Tammo, Lärarnas Riksförbund, 0738-53 21 12
Sista ansökningsdag 2018-12-31