Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.

Frågor om erbjudandet till feriearbetet

Här hittar du frågor som rör ditt erbjudande till feriearbete.

Vanliga frågor

  • Hur fördelas jobben?

   Huvuddelen av jobben fördelas genom lottning, men ibland kan undantag göras av särskilda skäl.

  • Måste jag verkligen ha utdrag ur belastningsregistret?

   I många av våra verksamheter kommer man i kontakt med barn och det är därför du måste söka ett utdrag ur belastningsregistret. Förbered gärna så snabbt som möjligt ett utdrag från belastningsregistret. Det är obligatoriskt.

  • Hur skaffar jag utdrag ur belastningsregistret?

   Utdrag ur belastningsregistret för skola- och barnomsorg måste du beställa via Polismyndigheten. Fyll i blanketten och skicka den till Polisen. Svaret från Polisen skall skickas till adressen som står i kontaktfältet här på sidan.
   OBS! Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det så fort som möjligt gärna redan när du anmäler ditt intresse.

  • Vad ska jag göra med registerutdraget?

   När du får registerutdraget med posten får skall du skicka kuvertet till oss till adressen som står i kontaktfältet. När vi har registrerat ditt registerutdrag hos oss kommer vi att skicka tillbaka det till dig.

  • Varför fick jag inget jobb?

   Många ungdomar söker sommarjobb i Kristianstads kommun. Förra året var det drygt 900 ungdomar som sökte våra ca 700 feriearbeten.

  • När? Var börjar jag?

   Ring din handledare/arbetsplats och stäm av tid och plats och annan praktiskt information som du behöver veta i god tid inför starten. Två till tre veckor i förväg brukar vara lagom.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.