Arbetsområden

Du kan söka feriearbete inom följande arbetsområden.

Hjälplärare till sommarskola

Har du funderat på att bli lärare?

Sommaren 2018 kommer det att anordnas sommarskola för elever i årskurs 8 och 9 i flera olika ämnen. Sommarskolan pågår vecka 25-26, dvs mellan den 18-29 juni.

För dig som vill ha ett spännande och intressant feriearbete och samtidigt få en inblick i arbetet som lärare erbjuder vi nu möjligheten till arbete i sommarskolan 2018. Endast period 1.

Vi söker dig som:

 • Är intresserad av ett sommararbete där du får möta människor i olika åldrar.
 • Är särskilt intresserad av exempelvis matematik, engelska eller svenska.
 • Vill föra en dialog med eleverna även under raster och vid lunchtid.
 • Kan vara ett vara ett stöd både i och utanför klass rummet.
 • Vill bidra till att eleverna når sitt mål med att delta i sommarskolan.
 • Vill inspirera och vägleda eleverna som deltar i sommarskolan.

Barnomsorg

Du ingår i ett arbetslag och tar hand om barn i olika åldrar. I arbetet tar du hand om barn exempelvis på en förskola eller på ett fritidshem. Lek och aktiviteter, hjälpa till vid måltider, mm.

Äldreomsorg

Du får arbeta med det som förekommer i arbetslaget på något äldreboende. Exempelvis promenera med de äldre, läsa tidningen för dem och hjälpa till vid måltider.

Äldreomsorg med kulturaktiviteter

Samma som ovan men med inslag av till exempel musik, sång, dans, teater eller måleri vid vissa tillfällen efter intresse. Även teknikintresserade kan på de ställen det finns iPad också jobba med detta som ett verktyg mot det sociala innehållet.

Handikappomsorg

Du jobbar på någon av de dagliga verksamheter som finns. Det kan till exempel vara kaféer, dagcentraler eller aktivitetshus.

Städ/Lokalvård

Du ingår i ett städlag som en extra resurs. Det kan vara storstädning eller flyttstädning.

Kök/Café

Du kan få jobba antingen i något storkök på ett serviceboende eller på ett café.

Vaktmästeri

Du jobbar som vaktmästare på till exempel någon skola. Du jobbar både ute och inne med t ex flyttning eller enklare målningsarbete.

Parkarbete

Du jobbar mest utomhus, bland annat med städning av stränder/grönytor eller ogräsrensning i rabatter och parker.

Friluftsbad

Du jobbar på något av kommunens friluftsbad. Du får sköta bassängen, hjälpa till i simundervisningen m.m.

C4-lägret

Du jobbar som gruppledare, resursledare (gruppledare för barn med särskilda behov) eller som aktivitetsledare i någon idrott. Lägret är endast i period 1. Du kommer att få utbildning innan lägret inleds. På C4-lägret får barn och ungdomar i åk 2-6 prova på ett tjugotal olika idrottsaktiviteter.

Kulturlägret på Kulturhuset Barbacka

Kulturlägret är ett niodagars dagläger med olika kurser inom kultur t. ex. dans, teater, musik och bild/konst. Deltagarna är mellan 12-16 år. Lägret är endast i period 1.

Du kommer att vara med i kurserna som ledarens högra hand men du får också göra praktiska uppgifter som att servera lunch och hålla i kul lunchaktiviteter för deltagarna.

Du ansöker till Kulturhuset Barbackas kulturläger genom att ange Kulturlägret på Barbacka i din ansökan till feriearbete. Skriv gärna i egna kommentarer om du är intresserad av kultur och i så fall vad. Vi ser gärna att du tycker om att ta eget ansvar och att ta egna initiativ.

Kontakt och info: Barbackas reception tfn 044-13 56 50 alternativt barbacka@kristianstad.se

Naturums sommarlovsaktiviteter & Biosfärläger

Tycker du om att vara ute i naturen? Vill du arbeta med barn i 10-12-årsåldern som har mycket upptäckarglädje? Då är naturums sommarlovsaktiviteter och Biosfärläger något för dig! Du jobbar som ledarassistent och gruppledare tillsammans med naturums naturpedagoger. Vi upptäcker och utforskar olika delar av Vattenriket och möter spännande djur, växter och människor. Under sommarlovsaktiviteterna, 18-21 juni, håller vi till i naturums närhet. Biosfärlägret pågår i fem dagar, 25-29 juni. Inför arbetsperioden kommer du också att få några timmars utbildning om Vattenriket och om dina arbetsuppgifter.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.