Feriearbete

Är du född 1999 och 2000 och är folkbokförd i Kristianstads kommun, då kan du ansöka om 2 veckors feriearbete hos oss. Ansökningstiden är mellan den 1 februari och 28 februari 2017.

Genom våra feriearbetesplatser hoppas vi att du som är ung får en inblick i arbetslivet. Detta kanske hjälper dig när du ska välja yrke i framtiden. Som arbetsgivare vill vi visa vår breda verksamhet. Kanske väljer du att så småningom arbeta inom den kommunala verksamheten.

Viktiga datum

1-28 februari

Ansökningsperioden för feriearbete 2017 är den 1-28 februari. Du måste skicka in din ansökan under den här perioden för att vara med i uttagningen. Du ansöker i Feriearbete: Ansökan under relaterade e-tjänster. 

För att kunna få feriearbete måste du skicka in ett utdrag ur Polisens belastningsregister till oss i Kristianstads kommun. Belastningsregistret visar om en person är dömd för ett allvarligt brott som gör personen olämplig för att jobba med barn och ungdomar. Du måste själv beställa utdraget från Polisen och ska sedan skicka Polisens svarsbrev vidare till oss utan att öppna det.

Beställ utdrag samtidigt som du skickar din ansökan för det kan ta tid att få utdraget. Skicka det till postadressen här nedanför senast den 31 maj i oöppnat kuvert. Du får tillbaka det senare.

Besked

I början av april ger vi besked i "Mina sidor" om du fått erbjudande om en ferieplats, eller inte. Du får ett mejl och sms när du kan logga in och få besked.

Du har 2 veckor på sig att svara på erbjudandet, om du inte svarar inom 2 veckor mister du din plats. Om du inte fått ett erbjudande om feriearbete hamnar du på en reservlista.

I mitten av april vet vi hur många som har tackat nej eller låtit bli att svara i tid och inte ska ha någon plats. De platser som finns kvar erbjuds då till dem som står på reservlistan. Den som får ett erbjudande i det här skedet har en vecka på sig att  svara.

Kommunen använder Nordea som sin bank. För att du ska få lönen insatt på ditt eget konto måste du anmäla det till Nordea. Om du inte har anmält ett bankkonto får du lönen på en utbetalningsavi och kan bli tvungen att betala en avgift för att få ut pengarna.

Kom ihåg

  • Beställ ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Blanketten finns att hämta under relaterade dokument.
  • Fyll i och skicka blanketten "Ansökan för bankkonto Nordea". Blanketten finns att hämta under relaterade dokument.
  • Skriv ut och ta med närvarorapporten till din arbetsplats. Den ska sedan fyllas i, skrivas under och skickas till oss på postadressen som finns i kontaktfältet här på sidan.

Ferieperioder sommaren 2017

Perioder
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.