Handbok

Platsvarumärket Kristianstad har en handbok som förklarar hur du använder materialet när du vill lyfta fram vår plats i olika sammanhang.

Till handboken: Platsvarumärket Kristianstad.pdf (stor fil)
 
Bild på en strand med texten: På ytan erbjuder vi milsvida sandstränder, härliga havsbad, särpräglade våtmarker och sjöar. Under ytan finns en helt annan värld. På vår plats finns unikt grundvatten samlat i norra Europas största grundvattenmagasin. Vi har alltså en stor sjö med rent, gott vatten under marken. Det är väldigt coolt. Närheten till vattnet gör att vi faktiskt ser vatten (i stort sett) överallt när vi förflyttar oss runt här.

Exempelbild från handboken 

Vy över Kristianstad med texten: Den danske kungen Christian IV hade storslagna planer för den plats i Skåne som han gav sitt eget namn. Något som är häftigt och unikt med vår plats är att det egentligen är en heltokig plats att bygga en stad på. Det tyckte inte Christian för 400 år sen. Han tyckte det var en perfekt plats och att vattnet var ett bra skydd mot svenskarna. Men redan långt innan Christian kom hit levde människor vid havet, sjöarna och ån. De fattade att det är finns enorma fördelar att bo nära vatten. Precis som vi tycker än idag. Men allt det där är ju helt oväsentlig om det inte vore för alla människor här. Det är vi tillsammans som är vår plats. Det är vi som skapar och berättar bilden om Kristianstad.

Exempelbild från handboken. 

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.