Vår nya webbplats

Vår nya webbplats erbjuder kommunens information och tjänster på ett lättillgängligt, användarvänligt och tilltalande sätt. Vår webbplats fungerar naturligtvis lika bra oavsett om du surfar från en mobil, läsplatta eller dator.

Lättare att hitta

Vår webbplats ska göra det lättare för dig som besökare att hitta den information och de tjänster du behöver för att kunna lösa dina ärenden med kommunen.

Fler e-tjänster

I samband med lanseringen släpper vi även flera nya e-tjänster som boendeparkering, medborgarförslag och e-tjänster för våra företag. Under året kommer vi sedan att lansera ännu fler e-tjänster.

Ny struktur

På nya kristianstad.se är informationen strukturerad efter ett grundligt utprövat upplägg som används av ett 80-tal kommuner i landet. Strukturen kallas för Funkaboda, bygger på användartester och utgår från hur du som besökare förväntar dig att hitta information i stället för att utgå från hur vi är organiserad.

Detta har vi gjort

Våren 2015 startade vi arbetet med den nya webbplatsen. Vi började med att gå igenom vision, mål och de behov du har som besöker oss. Därefter har vi bestämt hur webbplatsen ska se ut, börjat utveckla, bygga den och fyllt på med information, bilder och filmer.

Fakta om webbplatsen

• Antal besökare: 5000 per dag