Om webbplatsen

På vår webbplats ska du som besökare kunna hitta och använda kommunens information och tjänster på ett lättillgängligt och  användarvänligt sätt. Vi vill att du ska uppleva webbplatsen som modern och tilltalande.

Vi bygger och utvecklar vår webbplats med dig som besökare och dina behov I fokus. Vi har precis som många andra kommuner strukturerat informationen efter ett upplägg som kallas för Funkaboda. Funkaboda bygger på användartester och utgår från hur du som besökare förväntar dig att hitta information istället för hur vi är organiserade.

Vår webbplats är vår viktigaste informationskanal med i snitt 5000 besökare varje dag.

Hitta rätt

Huvudmenyerna ska hjälpa dig hitta rätt. Vi har också samlat våra mest populära ingångar på startsidan och i sidfoten. Du kan också använda vårt sök för att hitta rätt.

Teknisk information

Vi använder publiceringsverktyget EpiServer. Kristianstad.se upplevs bäst i en modern webbläsare som har stöd för moderna standarder. Äldre webbläsare visar samma innehåll på sidan men utseendet kan vara annorlunda. Webbplatsen lanserades i mars 2017.

Webbsändningar

För att se våra webbsändningar, från till exempel kommunfullmäktige, behöver Adobe Flash Player vara installerat på din dator. Programmet är gratis. 
Våra eftersändningar har tyvärr inte stöd för uppspelning på mobiltelefon eller surfplatta. Det fungerar dock utmärkt att titta på sändningen på datorn.

Dokument

Alla dokument på webbplatsen hittar du som PDF-filer. Du behöver Adobe Reader för att kunna öppna och läsa dessa dokument. Adobe Reader är gratis.

Webbplatsens ålder

Webbplatsen publicerades 15 mars 2017.

Filmen på startsidan

Filmen visar på härliga och inspirerande delar av kommunen. Den byts ut fyra gånger per år och följer ett säsongstema. Filmen visas i datorläget och i vissa mobila enheter. Vill du se hela filmen kan du göra det på vår Youtubekanal.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.