Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.
Kommunfullmäktiges möten är öppen för alla.
Kommunfullmäktiges möten är öppen för alla.

Politik och demokrati

I ett demokratiskt samhälle behövs delaktiga medborgare. Kommunen styrs av politiker som väljs direkt av medborgarna. Politikerna fattar beslut om frågor som påverkar ditt vardagsliv. Till exempel hur samhället där du bor ska utvecklas, om förskola och skolor, omsorg, färskt vatten och gator.

Ett viktigt uttryck för att vi i Sverige lever i en demokrati är de allmänna valen till riksdagen, regionfullmäktige och kommunfullmäktige som hålls vart fjärde år. Nästa gång det är val till kommunfullmäktige är i september 2018.

Påverka

Du kan påverka den kommunala verksamheten genom att välja politiker som ska styra kommunen. Även mellan valen kan du påverka.

Du som bor i Kristianstads kommun kan på många olika sätt ta del av vad kommunen arbetar med och vad kommunfullmäktige och alla nämnder bestämmer. Du kan kontakta en politiker och du kan också påverka genom att lämna olika synpunkter och förslag.

Så styrs Kristianstads kommun

Mandatperioden 2014-2018 styrs Kristianstads kommun av en majoritet som består av Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet.

Övriga partier i fullmäktige är Moderaterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Åhuspartiet och Sverigedemokraterna.

Det samverkande styret S-L-C bygger på en överenskommelse om en gemensam politisk plattform med ett 10-punktsprogram som visar inriktningen för mandatperioden 2014-2018.

 

Vanliga frågor

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.