Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.

Näringslivsrådet

Näringslivsrådet arbetar med att stärka näringslivsutvecklingen i kommunen och att förstärka det positiva samarbetsklimat som finns mellan kommun, myndigheter, organisationer och det lokala näringslivet.

Kristianstads kommun tog våren 2014 initiativ till att bilda ett näringslivsråd för att förstärka det positiva samarbetsklimat som redan finns. Näringslivsrådet ska vara rådgivande i kommunens tillväxt- och näringslivspolitiska arbete och bidra till en gemensam målbild för kommunen, regionen och näringslivet. 

Rådet ska också bevaka näringslivs- och sysselsättningsutvecklingen i regionen och initiera gemensamma aktiviteter som bidrar till en positiv utveckling. Dessutom ska målet vara ett komplement till det Arbetsmarknadsråd som idag leds av Arbetsförmedlingen, och till andra samarbeten som finns mellan kommunen och det lokala näringslivet.

Medlemmar i näringslivsrådet

Rådet består av representanter från flera olika organisationer, företag och myndigheter, bland annat Företagarna, Fastighetsägarna Syd, Handelsföreningen, Krinova Incubator & Science Park, Högskolan, Sparbanken Skåne, Christina - föreningen för företagsamma kvinnor, Marknadsföreningen Nordost Skåne, Arbetsförmedlingen, NyföretagarCentrum, LRF Kommungrupp och Platsorganisation Åhus. Från kommunen ingår kommunalråden Heléne Fritzon och Pierre Månsson, oppositionsrådet Peter Johansson, kommundirektör Christel Jönsson och kommunens näringslivschef Pernilla Blixt.

Ordförande är Nikolas Larsson som sedan 2010 arbetat heltid för IFK Kristianstad, där han i dag är klubbchef. Ordföranden ska ansvara för att driva på arbetet med Näringslivsrådet som en plattform för en positiv näringslivs- och sysselsättningsutveckling i Kristianstad och fungera som bollplank till kommunens näringslivschef Pernilla Blixt.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.