Vanliga frågor och svar - Testkonton

Du som jobbar på någon av våra skolor hittar vanliga frågor och svar om testkonton på denna sidan. Våra skolkommuner är Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby, Simrishamn, Sölvesborg och Östra Göinge.

Vanliga frågor

  • Var kan eleven lämna meddelande till Gymnasieantagningen i sin ansökan?

   Eleven skriver in sitt meddelande i ansökan enligt exemplet här.

   Tänk på att det är viktigt att meddelandet skrivs in senast den 15/2-21 för att det ska kunna skickas vidare med elevens ansökan och betyg till utbildningar som söks utanför samverkansområdet Skåne och västra Blekinge (Karlskrona ingår inte)

   Om eleven gör ändringar i sin ansökan under omvalsperioden och har val i sin ansökan till utbildningar utanför samverkansområdet är sista dag för att skriva in meddelande i ansökan den 15/5-21.

   www.antagningskanslier.skr.se

  • Hur och var meddelar eleven att den planerar att flytta?

   Eleven som planerar att flytta skriver in meddelande i sin ansökan om vart eleven ska flytta och vilken dag eleven planerar att vara folkbokförd i den nya kommunen.

   • Eleven skriver ett eget personligt brev om planerad flytt som skickas till elevens SYV.
   • Elevens brev laddar SYV upp som bilaga Skäl annan ort till elevens ansökan senast den 15/2-21 alternativt senast den 15/5-21.
   • Gymnasieantagningens personal tar ut det underlag som finns till elevens ansökan den 16/2-21 och 16/5-21 manuellt från antagningssystemet och skickar till mottagande gymnasieantagning tillsammans med elevens ansökan, betyg, personligt brev från eleven, meddelande från elevens ansökan och hemkommunens yttrande när det gäller ansökan till kommunala gymnasieutbildningar.
   • Eleven kontaktar mottagande gymnasieantagning för besked på när de behöver få elevens personbevis med ny adress från eleven. antagningskanslier.skr.se
    Kopia på personbeviset mejlas även till antag@kristianstad.se
  • Var hittar jag testkontona?

   Alla inloggningsbreven är låsta med ett lösenord som mejlas från Gymnasieantagningen till den skolpersonal som kan använda testkontona.

   Om du exempelvis arbetar i Bromölla med elevernas gymnasieval får du lösenord till dom testkontona och testkonto för testelev för ansökan till gymnasiesärskolan.

   Du hittar listan med testkontona via länken.

  • När är testkontona öppna?

   Testkontona är öppna den 17/12-20 -- 13/1-21
   Testkontona är stängda den 14/1-21 och då kommer systemansvarig i Lund att radera alla testval.

   Testkontona är, enligt systemansvarig i Lund, sedan öppna under ansökningsperioderna under vårterminen 2021. Det är också systemansvarig i Lund som raderar testvalen under ansökningsperioderna så att inte testeleverna finns med i sökandestatistiken till mottagande skola.

  • Måste vi dela testkonton med varandra?

   Vi har skapat ett antal testkonton som ni delar med varandra. Gör gärna ansökningar med olika konton för att se hur det ser ut för elever med olika behörigheter. Ett tips är att göra lathund som du kan använda dig av när du gör val med eleverna.

  • När får vi testkonton?

   Du hittar datum för testkonton i vår tidplan

   Hittar du något som inte stämmer ska det i första hand meddelas till aktuell gymnasieskola.

   Passa på att skapa en lathund som du kan dela ut till dina elever. 

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Gymnasieantagningen

Kristianstad

Telefon

044-13 61 61

Besöksadress

Rådhus Skåne

Västra Storgatan 12

291 80 Kristianstad

Postadress

Kristianstads kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

Gymnasieantagningen

291 80 Kristianstad