Nätverk och vänorter

Kristianstads kommun har sju vänorter i Europa. Vänortsverksamheten omfattar utbyte inom kultur, skola, fritid- och idrott, kommunala övergripande frågor och samarbete inom det näringslivspolitiska området.

Illustration; Svenska  Grafikbyrån
Illustration: Svenska Grafikbyrån

Under 2019 avslutas kommunens samarbete med de nordiska vänorterna.

Skagafjördur, Island

Skagafjördur är en av Islands främsta jordbrukskommuner och känd för sin storslagna natur. Skagafjördur har omkring 4 100 invånare.

Skagafjördur kommun

Kongsberg, Norge

Kongsberg är en av Norges främsta teknologistäder. Här hålls även en internationellt känd jazzfestival varje år. Kongsberg har omkring 25 000 invånare.

Kongsberg kommun

Esbo, Finland

Esbo är Finlands näst största stad och gränsar till Helsingfors. Staden har en stark koppling till näringslivet och flera internationella företag och högteknologiföretag har sina huvudkontor i staden. Esbo är även känd för sina vackra och stora naturområden. Esbo har omkring 269 000 invånare.

Esbo kommun

Köge, Danmark

Köge ligger endast 40 kilometer från Köpenhamn och är en stad i utveckling. Rådhuset från år 1552 är Danmarks äldsta rådhus som fortfarande är i bruk. Köge har omkring 57 000 invånare.

Köge kommun

Siauliai, Litauen

Siauliai ligger i norra Litauen och är landets fjärde största stad. Den berömda Korskullen ligger inte långt från staden. Siauliai har omkring 129 000 invånare.

Siauliai kommun

Rendsburg, Tyskland

Rendsburg är av tradition en mittpunkt från såväl industri som handel och har utvecklats till att bli en populär konferens- och utställningsstad. Staden är känd för sin järnvägsbro och den hängande svävarfärjan över Kielkanalen. Rendsburg har omkring 28 000 invånare.

Rendsburg stad

Koszalin, Polen

Koszalin är en stad med medeltida anor som 2016 fyllde 750 år. Staden kallas även för den gröna staden med anledning av de många grönområdena. Koszalin är ett växande ekonomiskt centrum och har drygt 109 000 invånare.

Koszalin kommun

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.