Sommarföretag

För dig som är född 2005 eller 2006 finns nu möjlighet att prova på att starta och driva ett eget företag under sommarlovet. I Sommarföretag 2020 ingår en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, startkapital och ett busskort för att kunna förflytta sig.

Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet? Nu vill vi ge dig chansen att testa att vara egen företagare i sommar!

Du som är född -05 eller -06 har världens bästa möjlighet att prova på att vara egen företagare! Kanske har du redan en idé eller är nyfiken hur det är att vara egen företagare. Du får en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och busskort för att kunna förflytta dig till aktiviteter.

Den 27 maj har vi en kick off och startar sedan den 15-23  juni med några riktigt spännande utbildningsdagar där du får lära dig hur det är att driva företag, lära känna övriga deltagare och jobba kreativt med att få fram bra idéer!

Datum för aktiviteter

 • 27 maj mellan klockan 18.00 och 20:00: Kick-off tillsammans med vårdnadshavare
 • 15 till 18 juni respektive 22 till 23 juni mellan klockan 10.00 till 15.00: Utbildningsdagar på olika platser i Kristianstad
 • Den 24 juni till 11 augusti driver du ditt företag!
 • 11 augusti mellan klockan 10.00 till 12.00: Kick-out

Vem kan söka?

Du som är född 2005 eller 2006 och bor i Kristianstads kommun
Du ska ha möjlighet att delta under utbildningsdagarna.

Varför ska jag söka?

Du får världens bästa möjlighet att prova på att vara egen företagare!
Du får en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och busskort för att kunna förflytta dig till aktiviteter. Fika och lunch ingår under utbildningsdagarna. Du träffar nya vänner och får lära dig många nya roliga och nyttiga saker. Du får ett startkapital och du får ett fint diplom vid avslut som du kan använda när du ska söka jobb eller praktik.

Hur går det till?

Kanske har du haft lite olika projekt under dina sommarlov? Nu har du chansen att göra något mer av dina projekt. Brukar du vara hundvakt när grannen åker på semester eller hjälpa andra med gräsklippning, då är du en affärsidé på spåret redan. Sälja nybakade frallor i sommarstugeområdet eller glass på stranden, erbjuda cykelservice eller barnpassning - många saker som kan användas i ett företag och ge en fin lön under sommarlovet förutom allt som du kommer lära dig! Hur tiden används bestämmer du själv, det kan vara att sprida ut under hela lovet, jobba intensivt under några dagar eller vecka! Det är du som är chefen!

Hur ansöker jag?

Du skriver en ansökan genom att skriva ett mail, skicka med post eller maila in till oss senast den 17 april.
1. Berätta om vem du är och varför du skulle testa att vara företagare i   
    sommar. Har du någon idé redan skriv gärna något om det.
2. Din ålder och kontaktuppgifter behöver finnas med. I kontaktuppgifter ska 
    adress, ett telefonnummer och en mail uppges.
3. Du behöver även ha kollat med förälder eller vårdnadshavare att du får.  
    Kontaktuppgifter till vårdnadshavare uppger du också.
4. Skicka din ansökan via mail till johan.ceimertz@kristianstad.se
 
Besked om du har kommit med lämnas den 24 april!

Har du frågor?

Välkommen att kontakta Johan Ceimerts på näringslivsenheten via telefon 044-134913 eller på johan.ceimertz@kristianstad.se

Vi är några personer från kommunen som kommer att finnas som ett stöd och pepp under sommaren. Vid frågor om du kör fast, ett bollplank eller bara för att få en knuff att komma vidare.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.