Sommarföretag

Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet? För dig som är född 2006, 2007 eller 2008 finns nu möjlighet att prova på att starta och driva ett eget företag under sommarlovet.

Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet? Nu vill vi ge dig chansen att testa att vara egen företagare i sommar! I Sommarföretag 2022 ingår en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, startkapital och ett busskort för att kunna förflytta sig.

Vem kan söka?

Du som är född 2006, 2007 eller 2008 och bor i Kristianstads kommun.  

Datum för aktiviteter

Utbildningsdagarna är 20-23 juni samt 27-28 juni.

Under utbildningsdagarna får du lära dig hur det är att driva företag, lära känna övriga deltagare och jobba kreativt för att få fram bra idéer.

Efter utbildningsdagarna driver du eget företag under sommarlovet!

*Du som erbjuds att delta i Sommarföretag 2022 måste ha möjlighet att vara med på dessa dagar.

 

Varför ska jag söka?

Du får världens bästa möjlighet att prova på att vara egen företagare!

Du får en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och busskort för att kunna förflytta dig till aktiviteter. Du träffar nya vänner och får lära dig många nya roliga och nyttiga saker. Du får ett startkapital och du får ett fint diplom vid avslut som du kan använda när du ska söka jobb eller praktik.

Hur går det till?

Kanske har du haft lite olika projekt under dina sommarlov? Som att vara hundvakt när grannen åker på semester eller hjälpa andra med gräsklippning. Du kanske har sålt nybakade frallor i sommarstugeområdet eller glass på stranden, erbjudit cykelservice eller barnpassning.

Då är du redan en affärsidé på spåret och vi ger dig chansen att göra något mer av dina projekt som kan ge en fin lön under sommarlovet. Dessutom kommer du få lära dig en massa om att driva eget företag.

Hur tiden när du ska driva ditt företag används bestämmer du själv. Du kan sprida ut den under hela lovet, jobba intensivt under några dagar eller veckor. Det är du som är chefen!

Hur och när ansöker jag?

Ansökningsperioden är 1 mars till 24 april 2022.

Du ansöker genom att skicka personligt brev till johan.ceimertz@kristianstad.se 

Antagningsbesked

Besked om du har kommit med lämnas den 2 maj 2022.

Har du frågor?

Välkommen att kontakta Johan Ceimertz på näringslivsenheten via telefon 044-134913 eller på johan.ceimertz@kristianstad.se


Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.