Näringslivsnytt

Det händer mycket i Kristianstads kommuns näringsliv. Med Näringslivsnytt vill vi berätta lite om vad som händer, stort som smått.

Det är i Kristianstad det händer...

Kristianstad växer. Företag expanderar och satsar. Nya etableringar tillkommer. Just nu händer det mycket i näringslivet i och omkring Kristianstad.

Under torsdagen öppnade Hornbach sin butik i Hammar, och i november är det dags för grannen Leos Lekland att slå upp portarna för allmänheten. Även Dollarstore öppnar snart.

Fredagen den 20 september smygöppnar Ellos Concept store sin butik på C4 Shopping och nya träningsanläggningen Trygga Fitness invigs.

Försäkringskassan storsatsar i Kristianstad och kommer utöka från drygt 100 till 140 anställda inom ett par år. Lokalerna på Kvarnen i centrala Kristianstad byggs om från klassiskt kontor till aktivitetsbaserad arbetsplats. 

Skörden är inne och KLF noterar rekordår – samtidigt som kommunen har fyra företag topp 50 på listan över Sveriges mest lönsamma lantbruksaktiebolag. Allra överst på listan, som sammanställts av Lantbrukets affärstidning ATL, finns Brinkhagens frukt. 

Gårdsfisk, som fortsätter att växa och röna såväl nationell som ionternationell uppmärksamhet, är först i världen med klimatcertifierad fisk.

Bondens Skafferi, med säte i Åhus, blev för bara ett par månader sedan utsedda till Nordens bästa matentreprenör.

Ja ni ser själva: Det går bra nu - och det är i Kristianstad det händer.

 

Händer det spännande saker också på ditt företag eller på din ort? Hör av dig till oss och berätta!

Maila till cecilia.isberg@kristianstad.se

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.