Vista Gård

Näringsliv hittar ut! I onsdags hittade vi ut till Vista Gård. Här möttes vi av Jörgen och Susanne. Vi fick även träffa Ulrik Jönsson från Åhus Bryggeri & Restaurang i Åhus, Catarina Fröjd från En smak av Fröjd och Johanna Wallin från Agrar AB.

Jörgen följer utvecklingen i branschen och inför kontinuerligt ny teknik i verksamheten. Mycket styrs automatiskt via program som temperaturen i stallet samt tidpunkt och storleken på fodergivorna. För några år sedan gjorde Vistagård en storsatsning på ett eget slakteri. Idag har de kontroll över produktionen från grisfoder till slakt och försäljning. De erbjuder en variation på olika köttstycken och korvar som kan beställas i förväg eller köpas på plats på onsdagar 14-18. Lördagen de 26 augusti klockan 11-15 kommer Vista Gård att inviga en ny gårdsbutik med varor både från den egna verksamheten samt från samarbetspartners. Det finns redan planer att utöka denna verksamhet för att bl.a. skapa mer yta för utbildning. Visa Gård har redan en samverkan med Högskolan Kristianstad kopplat till högskolans Gastronomiutbildning.

Vista Gårds samverkar lokalt med många företag. 16 odlare levererar spannmål till fodret och det går åt 6 ton foder varje dag till över 3 000 grisar. Samverkan sker även med restauranger som Åhus Bryggeri som i sin restaurang serverar schnitzel från Vista Gård. Ulrik berättar att det under hösten kommer att startas ett Åhus Bryggeri i Malmö som ett första steg att sprida konceptet. 

Catarina startade sin verksamhet för ungefär tre år sedan. Hon erbjuder hembakade produkter som bl.a. säljs i butiken på Vista Gård. I sin verksamhet tar Catarina emot beställningar på onsdagar och beställningarna hämtas på lördagar. 

Johanna berättade att Agrar AB sedan 1999 har varit verksamma inom media. Dagligen klockan 12 sänds Lantbruksnytt på sociala medier. Nischen är inom lantbruk, skogsbruk och entreprenad. 

Tack för ett härligt besök!

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.